Aktuelno iz kulture

Američki glumac Stiven Mur: Film "Heroji Halijarda" zaslužuje da se nađe na Netfliksu ili Huluu

Komentari

Autor: Tanjug

16/10/2023

-

09:49

Američki glumac Stiven Mur: Film "Heroji Halijarda" zaslužuje da se nađe na Netfliksu ili Huluu
Američki glumac Stiven Mur: Film "Heroji Halijarda" zaslužuje da se nađe na Netfliksu ili Huluu - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od uloga u novom filmu "Heroji Halijarda" Radoša Bajića o spasavanju savezničkih pilota u Drugom svetskom ratu poverena je američkom glumcu Stivenu Muru.

Mur tumači lik Edvarda Volša, jednog od pilota oborenog u Srbiji, koji je odveden u dom srpske porodice Jović, koja ga štiti od Nemaca, a usput se zaljubljuje u njihovu ćerku (Teodora Dragićević).

"U pripremi uloge slušao sam dosta muzike tog doba. Napravio sam dugačku listu i slušao noć i dan da steknem osećaj. To su sve ljubavne pesme iz 20-ih, 30-ih i 40-tih iz Amerike. Ela Ficdžerald i neki klasici", rekao je glumac.

Nastojeći da se kloni društvenih mreža i svog telefona, Mur je gledao mnogo filmova o Drugom svetskom ratu, smatrajući da su dobra referenca, jer su mnogi snimljeni u to vreme "podrobni su u smislu onoga o čemu pričaju".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Govoreći o snimanju u Srbiji, Mur je istakao da muje bilo lako, jer su mu svi u ekipi bili "tako dobri, topli, ljubazni", nije morao brinuti o mnogo stvari i bio je "dobro zbrinut ovde".

"Teodora Dragićević je neverovatna glumica. Mogu reći da sam od nje naučio mnogo u smislu opuštenog pristupa ulozi. Dosta naše komunikacije je bila neverbalno, a za to je potrebno doneti pomalo magije i šarma, što je njoj dobro išlo na snimanju", istakao je Mur.

Primetivši da se nalazimo u trenutku ljudske istorije kada je važno neke stvari raščistiti, Mur je ocenio da "ovaj projekat radi upravo to", donoseći verodostojno priču o odnosu Amerikanaca i Srba tokom o Svetskom ratu, u formi antiratnog filma.

"Mislim da je jasno da kroz osećanja i ljudske vrednosti glumaca u filmu ukazujemo da rat nije dobra stvar", istakao je Mur.

Prema njegovim rečima, Srbija ima produkcijski kvalitet za snimanje filmova, jer ima sve što je potrebno od glumaca nadalje da stvori "izuzetno kvalitetan projekat", što pokazuje nekoliko poslednjih projekata među kojima su "Heroji Halijarda". 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Mislim da iz sveta želi snimati ovde. Dosta toga se dešava u Holivudu iz scena, ljudi pokušavaju doći ovde da snimaju filmove i serije, i postoji razlog za to", naveo je glumac.

Otkrivši da je dobio brojne poruke iz Australije ili Londonasa pitanjem kada će moći pogledati "Heroje Halijarda", odnosno da li će se pojaviti na platformama koa što su Netfliks ili Hulu, Mur je dodao da se nada da će do toga doći.

"Ovaj film zaslužuje da bude tamo, da ga svi vide", zaključio je Mur.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura