Aktuelno iz kulture

Glumac Čubrilo Čupić: Kad u kadru stanete sa Žarkom Lauševićem, osetite snagu koju nosi

Komentari

Autor: Tanjug

13/10/2023

-

10:12

Glumac Čubrilo Čupić: Kad u kadru stanete sa Žarkom Lauševićem, osetite snagu koju nosi
Čubrilo Čupić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Film "Heroji Halijarda" Radoša Bajića o akciji spasavanja savezničkih pilota u Drugom svetskom ratu, s velikim uspehom započeo je svoj bioskopski život. 

U ovom ostvarenju mladi glumac Čubrilo Čupić tumači lik Ilije, u porodičnoj priči koja se dešava uporedo sa glavnom fabulom.

Prema njegovim rečima, Ilija u sebi nosi razigranost i nevinost, i "sve što se dešava gledamo kroz njegove oči".

Čupić je ocenio da bi dobar sažetak filma bilo "dobročinstvo srpskog naroda, koliko smo propatili a u srži nosimo dobro".

"Nije moja uloga toliko glavna, više se priča o meni. Publika se saživi sa mojim likom. Nema mene toliko tokom filma. Imaju neke sporedne scene", naveo je glumac.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Čupić je priznao da je tokom rada na "Herojima Halijarda" "bio prilično pogubljen, jer mu je to bilo prvo snimanje i "suočavanje sa filmskim svetom".

"Ja sam tek nakon dve godine shvatio koliko je to velika stvar, sa kakvim imenima sam bio u kadru, koliko to sada cenim", dodao je Čupić.

Navevši da je sa kolegom Žarkom Lauševićem tokom snimanja ostvario prijateljski odnos, Čupić je rekao da "u kadru kad stanete s njim, osetite snagu i jačinu koju nosi sa sobom, koliko je veliki čovek i glumac".

"Saveti koje mi je davao van kamere, životne, mislim da je to dragocenije nego neke cake kako raditi na filmu. To se vremenom stiče", naveo je glumac.

Čupić je rekao da bi ubuduće voleo snimati "neke velike stvari", i nada se da će mu biti pružena prilika da proba uvek nešto novo, da ne upadne u nešto što će ga ograničiti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura