Aktuelno iz kulture

Jedan od "najbaksuznijih" filmova ponovo u problemu: Još jednom prolongirana premijera nove "Nemoguće misije"

Komentari

Autor: Variety

24/10/2023

-

21:12

Jedan od "najbaksuznijih" filmova ponovo u problemu: Još jednom prolongirana premijera nove "Nemoguće misije"
Prinskrin/Youtube/Paramount Pictures - Copyright Prinskrin/Youtube/Paramount Pictures

veličina teksta

Aa Aa

Premijera osmog nastavka "Nemoguće misije" ponovo je prolongirana, pa bi umesto 28. juna 2024, trebalo da se održi 23. maja 2025. godine. Poput drugih visokobudžetnih filmova, produkcija ovog ostvarenja zaustavljena je zbog štrajka sindikata glumaca SAG-AFTRA, pa film neće biti završen na vreme, piše Variety.

Ni prednastavak "Tihog mesta", jednog od najvećih filmskih hitova 2018. godine, neće biti kompletiran na vreme, pa bi umesto 8. marta, premijeru trebalo da ima 28. juna naredne godine.

Ranije je objavljeno i da će nastavak velikog bioskopskog hita "Dina", umesto ovog novembra, biti premijerno prikazan u martu sledeće godine. 

S vedrije strane, neki filmovi su završeni i pre roka, a među njima je "If" reditelja Džona Krasinskog sa Rajanom Rejnoldsom, Alanom Kimom i Fibi Voler Bridž u glavnim ulogama. Ovo ostvarenje biće prikazano sedam dana pre najavljenog termina - 17. maja 2024.

"Nemoguća misija" doći će u bioskope sa novim imenom, jer je Paramount studio ranije odlučio da odustane od ranije planiranog naziva: "Odmazda - Drugi deo", iako se film direktno naslanja na događaje iz prethodnog dela.

Kristofer Mekveri režirao je sedmu "Misiju", koja se u bioskopima našla neposredno pre globalnog fenomena "Barbihajmer". Uprkos pozitivnim ocenama kritičara, film nije ostvario očekivani uspeh na blagajnama i zaradio je "samo" 457,7 miliona dolara, odnosno oko sto miliona dolara manje nego što je očekivano.

Vredi podsetiti da su tvorci "Nemoguće misije", jedne od najprofitabilnijih filmskih franšiza, morali su više puta da menjaju planove kada je reč o sedmom i osmom delu. 

Snimanje je bilo otežano zbog pandemije i više puta je prekidano, a filmski studio "Paramaunt" je u septembru 2021. godine podneo i tužbu u kojoj tvrdi da joj nije u potpunosti isplaćeno osiguranje za gubitke povezane sa Kovidom-19.

Kompanija je saopštila da je prekinula snimanje čak sedam puta tokom pandemije, a među razlozima je bilo i ograničenje putovanja koje je uvela britanska vlada.

U tužbi, "Paramaunt" je naveo da je snimanje filma "Nemoguća misija" trebalo da počne u Veneciji u februaru 2020, ali da je moralo da bude prekinuto pošto je jedan od članova ekipe zaražen koronavirusom.

Premijera sedmog dela planirana je za septembar 2022, ali je na kraju održana tek u julu ove godine. 

Samo za sedmi nastavak filma produkcija je potrošila oko 290 miliona dolara, a budžet se povećavao sa svakim lokdaunom, jer su više puta ponavljane zahtevne scene koje podrazumevaju inače skupo zatvaranje delova grada, uključujući i razrađenu akcionu scenu tokom karnevala u Veneciji. To je konačne troškove za snimanje tog nastavka uvećalo za čak 100 miliona dolara, u poređenju sa prošlom "Nemogućom misijom", koja je objavljena 2018.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura