Aktuelno iz kulture

"Prijatelji, ljubavnici i Velika Strašna Stvar": Memoari Metjua Perija uskoro i na srpskom jeziku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/10/2023

-

16:21

"Prijatelji, ljubavnici i Velika Strašna Stvar": Memoari Metjua Perija uskoro i na srpskom jeziku
"Prijatelji, ljubavnici i Velika Strašna Stvar": Memoari Metjua Perija uskoro i na srpskom jeziku - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Izdavačka kuća "Laguna" objavila je da će uskoro objaviti memoare "Prijatelji, ljubavnici i Velika Strašna Stvar" Metjua Perija, legendarnog glumca iz serije "Prijatelji", koji je tragično izgubio život proteklog vikenda.

"Laguna" saopštava da je kupila prava za ovu knjigu pre šest meseci, a da bi do polica knjižara trebalo da dođe do Noći knjige u decembru.

"Ćao, zovem se Metju, mada me možda znate i pod drugim imenom. Prijatelji me zovu Meti. I trebalo bi da sam mrtav", ovako počinje uzbudljiva priča poznatog glumca koji je u ovim memoarima otkrio detalje svog života od dečjih ambicija do slave, preko zavisnosti i oporavka nakon ozbiljne zdravstvene krize koja mu je ugrozila život. 

Iskreno i srdačno, jedinstvenim i prepoznatljivim tonom, s puno "čendlerovskih" opaski i sarkazma Metju Peri opisuje rasparanu porodicu koja ga je odgajila (a istovremeno ga prepustila samom sebi), želju za priznanjem koja ga je gurala ka slavi i ogromnu prazninu unutar njega koju nije moglo da ispuni čak ni ostvarenje najvećih snova. 

Govori i o miru koji je pronašao kada se oslobodio zavisnosti, kako se osećao povodom sveprisutnosti serije "Prijatelji", deleći ujedno priče o svojim kolegama i drugim zvezdama koje je sreo na tom putu. 

profimedia

 

Bez zadrške Peri živo prikazuje svoju borbu sa zavisnošću i dubokim, neizlečivim bolom u sebi koji ju je raspirivao, iako se činilo da ima sve što čovek može da poželi.

Peri je proveo svih 10 sezona u čuvenoj seriji "Prijatelji" i uloga Čendlera Binga učinila ga je jednim od najprepoznatljivijih holivudskih glumaca. U seriji je igrao uz Dženifer Aniston, Kortni Koks, Meta Leblanka, Lize Kudrou i Dejvida Švimera. Serija je pratila ovih šest prijatelja i njihove živote u Njujorku. Kao Čendler, igrao je brzopletog, nesigurnog i neurotičnog cimera Meta Leblanka, koji je tumačio lik Džoija i prijatelja Dejvida Švimera, koji je igrao Rosa. 

"Prijatelji" su se prikazivali od 1994. do 2004. godine, osvojivši nagradu Emi za najbolju humorističku seriju 2002. godine. U poslednjoj sezoni, šestoro glumaca dobijalo je milion dolara po epizodi. 

Do finala "Prijatelja", Čendler se oženio Koksovom Monikom i oni su osnovali porodicu, što odražava putovanje glavne ekipe od samaca Njujorčana koji pokušavaju da shvate svoje živote do nekoliko njih u braku i osnivanju porodica. Serija je bila jedan od najvećih televizijskih hitova i našla iznenađujuću popularnost među mlađim obožavaocima - poslednjih godina na servisima za striming.

Peri je 28. oktobra pronađen mrtav u svom domu u kadi, a uzrok njegove smrti biće naknadno objavljen. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura