Aktuelno iz kulture

Olivera Bacić: Uloga u mjuziklu "Žene na ivici nervnog sloma" mi je najznačajnija u karijeri

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2023

-

10:40

Olivera Bacić: Uloga u mjuziklu "Žene na ivici nervnog sloma" mi je najznačajnija u karijeri
Olivera Bacić: Uloga u mjuziklu "Žene na ivici nervnog sloma" mi je najznačajnija u karijeri - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Olivera Bacić igra u novom mjuziklu Pozorišta na Terazijama "Žene na ivici nervnog sloma" koji se zasniva na istoimenom kultnom filmu Pedra Almodovara.

Ona tumači lik manekenke Kandele koja dolazi iz malog mesta u Madrid da ostvari snove, "ali nailazi na prepreke zbog njenog karaktera i neiskvarenosti".

Prema njenim rečima, najzahtevniji je bio muzički deo predstave rađene prema istoimenom filmu španskog reditelja Pedra Almodovara iz 1988. godine.

Bacić je rekla da polurecitativ, polupevanje traži veliki glumački angažman i pevački i da mora da se radi temeljno, deo po deo.

"Mjuzikl je takav žanr, da moraš u potpunosti da budeš predan tome, kao da si na tri dela podeljen, muzički, dramski, plesački. Ovde je bio najzastupljeniji dramski deo, što je meni bilo drago. Pri tome je komedija u pitanju", istakla je glumica. 

Bacić je istakla da joj je "ovo najznačajnija uloga u pozorištu u karijeri", i drago joj je što je to u Pozorištu na Terazijama, koje joj je blisko srcu i volela bi da tu radi i neke druge stvari.

Tanjug/Rade Prelić

 

Prema njenim rečima, u "Ženama na ivici nervnog sloma" Almodovar nudi likove "koji su na tacni, i samo što ne kaže: 'Vidite šta ćete sa njima, da li ćete da pročeprkate dublje ili ćete da radite na prvu loptu'".

Bacić je dodala da se ekipa na čelu sa rediteljem Nebojšom Bradićem predstavom nisu bavili prvoloptaški, nego su dublje zašli u likove.

Istakavši da jednom songu u predstavi, koji je među "tri najzahtevnija koji su ikad napisani", nije pristupila "sa strahom, nego velikom ljubavlju i energijom", nastojeći da što verodostojnije i življe prikaže svoju Kandelu.

Upitana kako radi tranformaciju iz svakodnevice u tako živopisan lik kao što je Kandela, Bacić je rekla da kod nje postoji prekidač, i ulazi "u drugi svet, drugu vrstu koncentracije"- "Spoljni svet van pozorišta staje - na nekoliko sati živiš drugačiji život", istakla je glumica, koja je priznala da bi ubuduće volela da igra u nekom velikom delu, kao što je "Mulen ruž", gde bi mogla dalje da ispituje svoje granice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura