Aktuelno iz kulture

"Vremena su se promenila": Homer Simpson više neće daviti Barta u novim epizodama

Komentari

Autor: NME

06/11/2023

-

19:26

"Vremena su se promenila": Homer Simpson više neće daviti Barta u novim epizodama
"Vremena su se promenila": Homer Simpson više neće daviti Barta u novim epizodama - Copyright Prinskrin/Youtube/The Nostalgia Guy

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od šala iz planetarno popularne serije "Simpsonovi" više neće imati mesta u novim epizodama, potvrdio je glavni protagonista - Homer Simpson lično.

Naime, u trećoj epizodi 35. sezone pod nazivom "Mekmenšn i žena", Homer izjavljuje da više neće daviti svog sina Barta, što je inače redovno radio u ranijim sezonama, kada bi izgubio živce.

Predstavljajući se svom novom komšiji Tajeru, čuveni "američki tata" pruža mu snažan stisak ruke i kaže: "Vidiš Mardž, davljenje dečaka se isplatilo. Šalim se, više to ne radim. Vremena su se promenila". 

"Simpsonovi" su u poslednje vreme prilagodili senzibilitet savremenom dobu, pa su tako doveli novog glumca da pozajmi glas Indijcu Apuu, kom je ranije davao glas Henk Azarija, inače belac. Promenjen je i glumac koji pozajmljuje glas gej liku Huliju.

Govoreći o novim glasovima, tvorac serije Met Grening za BBC je izjavio da se "vremena menjaju".

"Zapravo nisam imao problem s tim kako smo mi to radili. Svi naši glumci pozajmljuju glas desetinama likova. Nikada nikoga nismo isključivali", rekao je on.

"Simpsonovi" će, inače, dobiti i 36. sezonu, piše NME.

Serija je još 9. februara 1997. epizodom "The Itchy & Scratchy & Poochie Show“ postala najduže emitovana animirana TV-serija koja se prikazuje u udarnom večernjem terminu, zamenivši na tom mestu "Porodicu Kremenko". Serija sa najdužim stažom emitovanja u Sjedinjenim Američkim Državama, postali su 2004. nadmašivši tako "Avanture Ozija i Harijet" (1952 — 1966). 

Simpsonovi drže i još tri rekorda. Budući da su, u tehničkom smislu, nastali iz emisije Trejsi Ulman šou, najduže su emitovani američki "spin of". Takođe, serijal ima najduže nepromenjenu uvodnu scenu i najduže su emitovana serija bez značajnije promene glumačke ekipe ili dodavanja/izbacivanja glavnih likova.

Vredi pomenuti da su mnoge neameričke animirane serije imale više epizoda ili su duže trajale od "Simpsonovih", a da je apsolutni rekorder nemačka serija "Sandmännchen" (u doslovnom prevodu "Peščani čovečuljak"), koja ima 22.200 epizoda u 61 sezoni prikazivanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura