Aktuelno iz kulture

Ponovo "videli u budućnost": Mnogi veruju da su Simpsonovi predvideli kako će izgledati novi logo Tvitera

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/08/2023

-

08:54

Ponovo "videli u budućnost": Mnogi veruju da su Simpsonovi predvideli kako će izgledati novi logo Tvitera
Ponovo "videli u budućnost": Mnogi veruju da su Simpsonovi predvideli kako će izgledati novi logo Tvitera - Copyright Printscreen YouTube/New York Post

veličina teksta

Aa Aa

Kao što je već verovatno svima poznato, platforma Tviter više se ne zove tako. Njegov vlasnik, milijarder Ilon Mask zamenio je dobro poznatu plavu pticu novim logom koji predstavlja slovo "X". To je bila i kulminacija njegove "opsesije" ovim slovom koja je počela 1999. kada je osnovao X.com, preteču PejPala. Ono što je zanimljivo u ovom slučaju jesto što ponovo mnogi veruju da je serija Simpsonovi predvidela budućnost.

Naime, u epizodi "Ned ‘n’ Edna’s Blend Agenda" iz 2012. godine, u kojoj se komšija Simpsonovih Ned Flenders tajno venčava sa Ednom Kabapel postoji jedna scena koja prikazuje Homerov telefon i ono što se nalazi na njegovom ekranu. U jednom delu se vidi i navodno aplikacija čiji logo liči na slovo "X" i upravo podseća na novi logo Tvitera.

profimedia

 

Naravno, sličice nisu u potpunosti podudarne, ali je zbog prethodnih slučajeva nekima bilo dovoljno da pomisle da su "Simpsonovi ponovo to uradili".

Podsetimo, ova serija je od ranije poznata kao neko ko "dobro predviđa budućnost" i mnogi veruju da su predvideli i pandemiju koronavirusa, Donalda Trampa kao predsednika SAD...

Podsetimo, sam Ilon Mask je u novembru prošle godine na tadašnjoj platformi Tviter napisao da su Simpsonovi izgleda predvideli da će upravo on kupiti Tviter, i to sedam godina ranije.

 

 

U 26. epizodi 12. sezone, emitovane 2015. godine, pojavljuje se Mask. U jednoj sceni Lisa hrani ptice u kućici na kojoj piše "Home Tweet Home"

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura