Aktuelno iz kulture

Homera "otpisali" sugrađani, a prigrlio Džo Rogan: Nova epizoda "Simpsonovih" iznenadila fanove

Komentari

Autor: New York Post

18/03/2022

-

07:43

Homera "otpisali" sugrađani, a prigrlio Džo Rogan: Nova epizoda "Simpsonovih" iznenadila fanove
Homera "otpisali" sugrađani, a prigrlio Džo Rogan: Nova epizoda "Simpsonovih" iznenadila fanove - Copyright Printscreen YouTube/Chair View

veličina teksta

Aa Aa

Čuvena animirana serija "Simpsonovi" u novoj epizodi "potkačila" je temu "kulture otkazivanja" i dotakla se čak i kontroverznog voditelja Džoa Rogana, ali je time izazvala podeljene reakcije publike.

U epizodi emitovanoj u nedelju, 13. marta, pod nazivom : "Nećete verovati o čemu je ova epizoda – Treći čin će vas šokirati!" Homer postaje persona non grata u Springfildu nakon što ga nepravedno optužuju da je ostavio porodičnog psa, Malog pomoćnika Deda Mraza, u parkiranom automobilu.

Na njemu svojstven način, Homer pokušava da se opravda pred sugrađanima na nedeljnoj službi u crkvi, ali upada u još veći problem kada slučajno izbaci velečasnog Lavdžoja kroz prozor.

Napušten od svih, susreće lika koji je očigledno inspirisan kontroverznim voditeljem podkasta Džoom Roganom i odlazi s njim u "Podkast desnice".

Međutim, mnogi su zamerili tvorcima serije konnfuznu poruku o "kulturi otkazivanja", jer je deo sa "Roganom" implicirao da ljudi koji su nepravedno optuženi za neka nedela, na kraju završavaju pod okriljem "desnice", piše New York Post.

Drugi su istakli da se emisija već bavila temom javnog sramoćenja 1994. godine u epizodi "Homer Badman".

Kontroverzni Džo Rogan

Inače, Džo Rogan i njegov podkast "Joe Rogan Experience" našli su se u središtu kontroverzi, nakon što je čuveni muzičar Nil Jang povukao svoju muziku sa Spotifaja, ne želeći da deli virtuelni prostor sa, kako je naveo, podkastom u kom se iznose "netačne informacije o kovidu".

AP/Gregory Payan

 

Jangov primer sledili su i mnogi drugi muzičari, koji su zamerili voditelju odabir sagovornika za temu pandemije, od kojih su mnogi pobornici neosnovanih teorija zavere.
 
Nedugo potom, nastao je novi skandal, kada je jedna muzičarka na Instagramu objavila kompilaciju svih snimaka u kojima je Rogan u svom podkastu koristio pogrdnu reč za crnce.

Iako se voditelj izvinio zbog nedoličnog govora, a prethodno i obećao da će  "dati sve od sebe da izbalansira ova kontroverzna gledišta sa perspektivama drugih ljudi", pritisci na Spotifaj da ukloni najslušanijeg podkastera Džoa Rogana i dalje traju.

Međutim, kako je nedavno za Euronews Srbija potvrdio urednik na britanskom sajtu "UnHerd" Džejms Bajlot, male su šanse da će se ta platforma tako lako odreći Rogana.

"Rogan Spotifaju donosi najviše prihoda i Danijel Ek ne želi da ga izgubi. Bio bih zabrinut da je reč o manjem podkastu, ali zato što je Rogan toliko važan za Spotifaj kao brend, Ek će i dalje biti uz njega", rekao je Bajlot u emisiji Euronews Dan.

Takođe, nedavno je Njujork Tajms objavio izveštaj prema kom je Spotifaj navodno platio Roganu najmanje 200 miliona za ekskluzivno emitovanje njegovog podkasta na njihovoj platformi. To je dvostruko veći iznos od onog o kom je ranije pisao Vol Strit Džurnal, navodeći da je voditeljev ugovor navodno vredan 100 miliona dolara.

Ni Spotifaj ni Rogan nisu zvanično potvrdili te navode.

Preporuka za vas

"Simpsonovi će možda trajati večno": Scenarista o kultnom ostvarenju koje traje već 32 godine i drži čak tri rekorda

Komentari (0)

Kultura