Reflektor

Sva predviđanja iz "Simpsonovih" koja su se ostvarila u 2021. godini

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

30/12/2021

-

23:31

Sva predviđanja iz "Simpsonovih" koja su se ostvarila u 2021. godini
Sva predviđanja iz "Simpsonovih" koja su se ostvarila u 2021. godini - Copyright profimedia/20thCentFox/Courtesy Everett Collection

veličina teksta

Aa Aa

Sposobnost kreatora popularne animirane serije "Simpsonovi" da predvide budućnost do sada je postala deo pop kulture, a za preko trideset godina postojanja to im je pošlo za rukom više puta. 

Od dolaska Donalda Trampa na mesto predsednika Sjedinjenih Američkih Država, do izgradnje londonskog tornja "The Shard", mnogi izmišljeni zapleti iz njihovih epizoda su se obistinili.

To je bilo i ove 2021. kojoj odbrojavamo poslednje sate, čiji su se mnogi važni događaji već su mnogo ranije bili odigrani u animiranom Springfildu.

Let u svemir Ričarda Brensona

Slike ser Ričarda Brensona u svemirskom letu prikazane su u jednoj od epizoda 2014. godine "The War of Art", a ove godine to se i obistinilo.

U "Simpsonovima" falsifikator umetničkih dela Klaus Zigler kaže Lisi da "falsifikovanje pruža zadovoljstvo ljudima širom sveta", a nakon toga, jedan kadar prikazuje Ričarda koji sa rukama pod glavom pluta u bestežinskom stanju svog svemirskog broda i divi se tobože Ziglerovom umetničkom delu na zidu.

Ekonomska kriza u Americi 

Džo Bajden je 20. januara 2021. položio zakletvu kao 46. predsednik Sjedinjenih Američkih Država, a tu funkciju preuzeo je od Donalda Trampa.

Iako "Simpsonovi" nisu direktno sugerisali da će Bajden biti predsednik, u jednoj epizodi nazvanoj "Bart to the Future" iz 2000. godine predvideli su da će Tramp jednog dana biti predsednik i svom nasledniku ostaviti dug. 

U toj epizodi, na mesto predsednice dolazi Lisa Simpson koja po ulasku u Ovalni kabinet kaže: "Nasledili smo vrlo tanak budžet od predsednika Trampa".

Kada upita sekretara Van Hautena koliko je situacija zapravo loša, on joj odgovara: "Bankrotirali smo". 

Tom Henks na inauguraciji

Zbog pobune na Kapitolu i pandemije koronavirusa, inauguracija predsednika Džona Bajdena bila je manjeg obima nego što je to uobičajeno, a njen domaćin bio je holivudski glumac Tom Henks.

Neobično je to da je u filmu "Simpsonovi" Tom bio gostujući glumac i na sličan način se obratio stanovnicima Springfilda koji su bili u karantinu pod staklenom kupolom.

U reklami za novi Veliki kanjon, on kaže: "Američka vlada je izgubila kredibilitet, pa pozajmljuje malo mog". 

Pobuna na Kapitolu

Jedna od najpopularnijih animiranih serija na svetu predvidela je i napad na Kapitol koji se dogodio u januaru 2021. kada su pristalice Donalda Trampa izazvale haos u Kongresu nezadovoljni izbornim rezultatima. 

U "Simpsonovima", u epizodi "Treehouse of Horror XXXI" Homer prespava izbore i ne stiže da glasa.

Zatiče potpuni haos na ulicama, a na dan inauguracije sedi u oklopu na krovu svoje kuće, dok Springfild oko njega gori.

Božićni film "Matriks"

U jednoj od epizoda 2004. godine iza Homera se u bioskopu vidi lažni filmski poster za božićni film "Matriks".

Igrom slučaja, ove godine je četvrti nastavak te kultne franšize objavljen tri dana pre Božića po gregorijanskom kalendaru. Doduše, u tom filmu, Neo ne nosi Deda Mrazovu kapicu.

Ted Kruz otišao na odmor usred državne krize

Senator Ted Kruz naišao je na veliku osudu javnosti, nakon što je otišao na odmor, dok su stanovnici Teksasa bili ugroženi ekstremnim vremenskim nepogodama, koje su poremetile snabdevanje strujom, grejanjem i vodom.

Slično Kruzu, gradonačelnik Kvimbi u jednoj od epizoda 1993. daje intervju tvrdeći da je otkazao svoje planove za letovanje, kako bi pomogao građanima Springfilda da izađu na kraj, ni manje ni više, nego sa pandemijom.

Nakon što to saopšti medijima, ispostavlja se da je izjavu snimio na plaži na Bahamima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura