Aktuelno iz kulture

"Simpsonovi će možda trajati večno": Scenarista o kultnom ostvarenju koje traje već 32 godine i drži čak tri rekorda

Komentari

Autor: Metro

22/06/2021

-

19:48

"Simpsonovi će možda trajati večno": Scenarista o kultnom ostvarenju koje traje već 32 godine i drži čak tri rekorda
"Simpsonovi će možda trajati večno": Scenarista o kultnom ostvarenju koje traje već 32 godine i drži čak tri rekorda - Copyright profimedia/20thCentFox/Courtesy Everett Collection

veličina teksta

Aa Aa

"Simpsonovi" će možda trajati večno, smatra scenarista i producent Majk Rejs.

"Osmišljena je kao serija koja bi mogla da traje večno", rekao je on za Metro.

"Simpsonovi govore o svetu, čovečanstvu i svemu što se dešava i onome što radimo kao ljudi. Kada bismo odustali od serije, to bi bilo kao da smo rekli da smo istražili sve što ljudska bića mogu i sve što može da se desi u svetu. Čak i kad bi bila otkazana, pet godina kasnije bi ponovo oživela i bi bio napravljen spin-of", dodao je Rejs.

Inače, dosad je prikazano 32 sezone "Simpsonovih", a potpisan je ugovor za još dve.

"Simpsonovi" su 9. februara 1997. epizodom "The Itchy & Scratchy & Poochie Show“ postali najduže emitovana animirana TV-serija koja se prikazuje u udarnom večernjem terminu, zamenivši na tom mestu "Porodicu Kremenko". Serija sa najdužim stažom emitovanja u Sjedinjenim Američkim Državama, postali su 2004. nadmašivši tako "Avanture Ozija i Harijet" (1952 — 1966). 

Simpsonovi drže i još tri rekorda. Budući da su, u tehničkom smislu, nastali iz emisije Trejsi Ulman šou, najduže su emitovani američki "spin of". Takođe, serijal ima najduže nepromenjenu uvodnu scenu i najduže su emitovana serija bez značajnije promene glumačke ekipe ili dodavanja/izbacivanja glavnih likova.

Vredi pomenuti da su mnoge neameričke animirane serije imale više epizoda ili su duže trajale od "Simpsonovih", a da je apsolutni rekorder nemačka serija "Sandmännchen" (u doslovnom prevodu "Peščani čovečuljak"), koja ima 22.200 epizoda u 61 sezoni prikazivanja.

Komentari (0)

Kultura