Aktuelno iz kulture

Kultna serija dobija neočekivan praznični specijal: Andrea Bočeli sa sinom i ćerkom gostuje kod Simpsonovih

Komentari

Autor: Collider

11/12/2022

-

10:45

Kultna serija dobija neočekivan praznični specijal: Andrea Bočeli sa sinom i ćerkom gostuje kod Simpsonovih
Kultna serija dobija neočekivan praznični specijal: Andrea Bočeli sa sinom i ćerkom gostuje kod Simpsonovih - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dizni Plus objavio je poster za kratki božićni specijal "Simpsonovih" u kom učestvuje i legendarni operski pevač Andrea Bočeli sa svojom porodicom.

Novi animirani film pod nazivom "Feliz Navidad" premijerno će biti prikazan 15. decembra, a govori o tome kako je Homer iznenadio Mardž poklonivši joj nezaboravno izvođenje operskog superstara. 

Bočeliju su se u ovom gostovanju pridružili sin Mateo (25) i ćerka Virdžinija (10) koji su takođe na novom posteru. Istog dana kada crtani bude premijerno prikazan, Bočelijevi će objaviti svoj istoimeni zajednički singl.

"Feliz Navidad" jedan je od mnogih novih kratkih filmova "Simpsonovih" koji će biti premijerno prikazani na Dizni Plus. U mnogima gostuju poznate ličnosti i likovi iz drugih franšiza, a već smo imali priliku da vidimo Bili Ajliš i protagoniste iz "Ratova zvezda". 

Zanimljivo je da su "Simpsonovi" premijerno prikazani 17. decembra 1989. upravo kao Božićni specijal. U toj epizodi porodica je pronašla svog psa i dala mu prigodno ime "Mali Pomoćnik Deda Mraza". 

"Simpsonovi" su 9. februara 1997. epizodom "The Itchy & Scratchy & Poochie Show“ postali najduže emitovana animirana TV-serija koja se prikazuje u udarnom večernjem terminu, zamenivši na tom mestu "Porodicu Kremenko". Serija sa najdužim stažom emitovanja u Sjedinjenim Američkim Državama, postali su 2004. nadmašivši tako "Avanture Ozija i Harijet" (1952 — 1966). 

Simpsonovi drže i još tri rekorda. Budući da su, u tehničkom smislu, nastali iz emisije Trejsi Ulman šou, najduže su emitovani američki "spin of". Takođe, serijal ima najduže nepromenjenu uvodnu scenu i najduže su emitovana serija bez značajnije promene glumačke ekipe ili dodavanja/izbacivanja glavnih likova.

Vredi pomenuti da su mnoge neameričke animirane serije imale više epizoda ili su duže trajale od "Simpsonovih", a da je apsolutni rekorder nemačka serija "Sandmännchen" (u doslovnom prevodu "Peščani čovečuljak"), koja ima 22.200 epizoda u 61 sezoni prikazivanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura