Aktuelno iz kulture

Uzbudljivi specijal povodom Noći veštica: Kako Simpsonovi izgledaju kao anime junaci

Komentari

Autor: Collider

28/10/2022

-

08:50

Uzbudljivi specijal povodom Noći veštica: Kako Simpsonovi izgledaju kao anime junaci
Uzbudljivi specijal povodom Noći veštica: Kako Simpsonovi izgledaju kao anime junaci - Copyright Twitter/@catsuka

veličina teksta

Aa Aa

Animirana serija "Simpsonovi", čija popularnost ne jenjava ni posle 34 sezone, tradicionalno u poslednjoj nedelji oktobra emituje specijal posvećen Noći veštica.

Ovog puta njeni tvorci su napravili dvostruku "poslasticu" - jednu epizodu posvećenu Stivenu Kingu i njegovom hit romanu "To", a jednu na temu japanske anime serije "Death Note".

U novim slikama koje predstavio Fox, Homer, Mardž, Lisa i Bart transformisali su se u karakteristične anime likove. Lisa će zauzeti mesto Lajta Jagamija i otkriti tajne smrtonosne knjige, dok će Bart preuzeti obličje prevrtljivog boga smrti.

 

 

Producent jedne od najdugovečnijih serija na svetu Met Selman rekao je nedavno za Enteretainment Weekly da je "Treehouse of Horror", kako se zovu ovi specijali, obično najgledanija epizoda u godini. 

Do sada su specijali povodom Noći veštica bili inspirisani mnogim kultnim horor filmovima, kao što su "Frankenštajn", "Isterivač đavola", "Paranormalna aktivnost" i "Oblik vode".

"Simpsonovi" su 9. februara 1997. epizodom "The Itchy & Scratchy & Poochie Show“ postali najduže emitovana animirana TV-serija koja se prikazuje u udarnom večernjem terminu, zamenivši na tom mestu "Porodicu Kremenko". Serija sa najdužim stažom emitovanja u Sjedinjenim Američkim Državama, postali su 2004. nadmašivši tako "Avanture Ozija i Harijet" (1952 — 1966). 

Simpsonovi drže i još tri rekorda. Budući da su, u tehničkom smislu, nastali iz emisije Trejsi Ulman šou, najduže su emitovani američki "spin of". Takođe, serijal ima najduže nepromenjenu uvodnu scenu i najduže su emitovana serija bez značajnije promene glumačke ekipe ili dodavanja/izbacivanja glavnih likova.

Vredi pomenuti da su mnoge neameričke animirane serije imale više epizoda ili su duže trajale od "Simpsonovih", a da je apsolutni rekorder nemačka serija "Sandmännchen" (u doslovnom prevodu "Peščani čovečuljak"), koja ima 22.200 epizoda u 61 sezoni prikazivanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura