Aktuelno iz kulture

Istorijski spektakl "Napoleon" Ridlija Skota konačno u bioskopima: Hoakin Finiks u ulozi Napoleona drži svet u šaci

Komentari

Autor: PR

23/11/2023

-

10:24

Istorijski spektakl "Napoleon" Ridlija Skota konačno u bioskopima: Hoakin Finiks u ulozi Napoleona drži svet u šaci
Istorijski spektakl "Napoleon" Ridlija Skota konačno u bioskopima: Hoakin Finiks u ulozi Napoleona drži svet u šaci - Copyright Prinstscreen YouTube/Con Film Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Dugoočekivani istorijski spektakl "Napoleon" proslavljenog reditelja Ridlija Skota počeo je sa prikazivanjem u bioskopima širom zemlje! Ovo maestralno filmsko ostvarenje detaljno prikazuje uspone i padove legendarnog francuskog državnika i vojskovođe Napoleona Bonaparte.

Oskarovac Hoakin Finiks igra ulogu Napoleona, istorijske ličnosti koja je podjednako i poštovana i kritikovana u Francuskoj. U filmu je prikazan njegov uspon kao nemilosrdnog vojnog taktičara sa mekšom, emotivnom stranom, koju je Ridli Skot prikazao kroz odnos sa prvom suprugom - Žozefinom de Boarne (Vanesa Kirbi).

Uloge u filmu ostvarili su pored Finiksa (Gladijator, Walk the Line, Her, Joker) i Kirbijeve (filmski serijali Nemoguća misija, Brzi i žestoki, serija Kruna), Rupert Everet, Tahar Rahim, Ludivin Sanier i mnogi drugi. Scenario potpisuje Dejvid Skarpa.

Osvojite karte

Euronews Srbija deli 3x2 karte za prikazivanje filma "Napoleon" u petak 24. novembra u 21.30h u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Centar u Beogradu. Više detalja na našoj Instagram stranici.

Ridli Skot je uspeo da na velikom platnu dočara vojne i političke Napoleonove pobede, kao i šest velikih bitaka, koje su bile ključne za Napoleonovu vladavinu. Većina ratnih scena snimana je u Velikoj Britaniji, ali i jedna na Malti, gde je ekranizovan Napoleonov prvi trijumf – osvajanje Tulona 1793. godine.

Prinstscreen YouTube/Con Film Srbija

 

Nimalo nije čudna fascinacija likom i delom Napoleona budući da su se oko njegove ličnosti razvile brojne kontraverzne priče. Uprkos postojanju brojnih zapisa, i dalje traje rasprava istoričara o tome da li je Napoleon bio vizionarski genije ili brutalni megaloman i tiranin? Jednu stvar niko ne može da porekne - Napoleon je imao neizbrisiv uticaj na istoriju Evrope!

Ove jeseni pogledajte u bioskopima kako Hoakin Finiks u ulozi Napoleona drži svet u šaci!

Komentari (0)

Kultura