Aktuelno iz kulture

Scenarista Marko Popović: Serija "Poziv" govori o tri žene ostvarene u muškim poslovima - politici i kriminalu

Komentari

Autor: Tanjug

23/11/2023

-

11:20

Scenarista Marko Popović: Serija "Poziv" govori o tri žene ostvarene u muškim poslovima - politici i kriminalu
Tanjug/Vladimir Sporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Scenarista Marko Popović potpisuje novu seriju "Poziv" koja se emituje na Radio-televiziji, koju je osmislio sa scenaristkinjom Ivom Mitrović razmišljajući o ljudima koji rade u raznim kol centrima.

"Stalno su prinuđeni da trpe razne naše frustracije. Zato što smo nervozni tog dana, onda pozovemo zato što nam internet prekida, i svašta im kažemo", naveo je scenarista u razgovoru za Tanjug Reflektor.

Primetivši da se tada "ponašamo kao da je pitanje života i smrti", Popović je dodao da je "ideja bila - šta bi se desilo kada bi neki od tih poziva stvarno bio pitanje života i smrti?"

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Prema njegovim rečima, u "Pozivu" Anica Reljić, bivša policijska inspektorka koja je preživela težak brodolom u životu i karijeri, sada kao operater u kol centru mobilnog operatere jedne noći dobija "poziv koji menja sve".

"Jedna žena je uplašena, uznemirena i kasnije nestane. Anica biva upletena u potragu za njom, a tragajući za istinom na neki način ponovo pronalazi sebe", rekao je scenarista.

Pored uzbudljivosti, napetosti i zanimljivih likova, "Poziv" izdvaja relevantnost priče i događaja, istakao je Popović.

U osam nastavaka spajaju se priča Anice i ekološka katastrofa, kada se trojica dečaka teško truju kupajući se u jezeru, a lokalna fabrika je optužena zbog izlivanja hemikalija.

Pored Mirjane Joković koja je sa Anicom ostvarila povratničku ulogu, Popović je istakao da serija u fokusu ima još dve žene koje su se ostvarile u muškim profesijama politici i kriminalu, a tumače ih Snežana Boganović i Ana Franić.

Osim njih, mušku ekipu predvodi Uliks Fehmiju, a tu su i Nebojša Milovanović, Daniel Sič, Ermin Bravo, Vahid Džanković, Novak Bilbija i drugi.

Popović je primetio da su danas serije po kvalitetu i gledanosti izjednačene, ako ne i bolje od filmova, a njega to raduje jer je u serijama "scenarista broj jedan u odnosu na reditelja".

"Glavni autori serija su u najvećem broju slučajeva scenaristi, često su i producenti. To je nešto što me veoma raduje i kao pisca trilera. Serijski format ono što se kroz triler priča, lakše i potpunije može ostvariti nego film",  naveo je Popović.

Prema njegovim rečima, triler roman ako bi se jedan kroz jedan pretvorio u scenario to bi bila serija od šest do osam nastavaka. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura