Aktuelno iz kulture

Grupa "Kiss" postaje prvi virtuelni bend u Americi

Komentari

Autor: Tanjug

04/12/2023

-

09:50

Grupa "Kiss" postaje prvi virtuelni bend u Americi
Grupa "Kiss" postaje prvi virtuelni bend u Americi - Copyright AP/Todd Williamson

veličina teksta

Aa Aa

Američka rok grupa "Kiss" održala je poslednji koncert uživo u sklopu oproštajne turneje "Kraj puta" u njujorškom Medison skver gardenu, ali će nastaviti da postoji i postaće prvi virtuelni bend u SAD.

Kako navodi AP, članovi benda Pol Stenli, Džin Simons, Tomi Tajer i Erik Singer će napustiti binu i predstaviti svoje digitalne avatare, a prva pesma koju će izvesti virtuelno biće "God Gave Rock And Roll To You".

Najnovija tehnologija biće korišćena za novo poglavlje benda starog pola veka, koji sada želi digitalnu "besmrtnost", dodaje AP.

Avatare je stvorila kompanija za specijalne efekte "Industrial Light And Magic" u partnerstvu sa "Pophouse Entertainment Group", čiji je suosnivač član švedskog benda "ABBA" Bjorn Ulveus.

Dve kompanije su se nedavno udružile za šou "ABBA Voyage" u Londonu, gde su fanovi mogli da prisustvuju celom koncertu švedskog benda u izvođenju digitalnih avatara članova grupe.

Direktor "Pophouse Entertainment" Per Sundin rekao je da nova tehnologija omogućava grupi "Kiss" da produži svoje kulturno nasleđe "zauvek", čak i nakon njihovog poslednjeg nastupa uživo.

On je rekao da bend neće biti na bini tokom virtuelnog performansa "jer je to ključna stvar tehnologije budućnosti".

"'Kiss' bi mogao da ima koncert u tri različita grada iste večeri na tri kontinenta. To vam omogućava ova tehnologija", rekao je Sundin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura