Aktuelno iz kulture

Maja Šuša o filmu "Neka cvjeta rosno cvijeće": Na snimanju smo promenili sva godišnja doba u jednom danu

Komentari

Autor: Tanjug

05/12/2023

-

10:24

Maja Šuša o filmu "Neka cvjeta rosno cvijeće": Na snimanju smo promenili sva godišnja doba u jednom danu
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Maja Šuša igra u kratkom filmu "Neka cvjeta rosno cvijeće" Ivana Bakrača, što je njena peta saradnja sa tim rediteljem. Ona kaže da se raduje što je Bakrač odlučio da se vrati kratkoj formi, pošto se i sama bavi njom kao jedan od organizatora "Bašta festa". 

"Snimali smo u maloj ekipi u januaru u Crnoj Gori. S obzirom da je u pitanju 'roud muvi' (road movie) imali smo neverovatan put od snega do mora, gde je osećaj da se promene četiri godišnja doba u jednom danu", navela je Šuša.

Prema njenim rečima, "Neka cvjeta rosno cvijeće" govori o dva lika koji se susreću kada ga ona primi u svoja kola kao autostopera i put nastave zajedno, a njen partner u filmu je Nikola Pavlović.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Dvoje ljudi, svako u svojim problemima, nekakako tokom tog dana olakšaju jedno drugom, dogodi se jedan od susreta koji se u životu zapamte", rekla je glumica.

Šuša je rekla da sa Bakračem radi preko deset godina i njihovi filmski ukusi i interesovanja se vrlo često podudaraju.

"Dogode se saradnje između reditelja i glumaca gde imaju potrebu da iznova rade zajedno. Tako da sam ja imala sreću da to bude jako suptilan, inteligentan i divan reditelj. Nadam se da nas čeka još mnogo projekata", rekla je Šuša.

Prema njenim rečima, sa Pavlovićem je radila predstavu gde je Bakrač video da jako dobro funkcionišu zajedno i poželeo da radi film s njima.

Šuša je rekla da je nedavno završila snimanje serije "Radio Mileva" čije se emitovanje uskoro počinje, a igra i u predstavi "Zatvaranje ljubavi", koja je imala premijeru na Belefu.

Komentari (0)

Kultura