Aktuelno iz kulture

Maja Šuša o Bašta Festu: U prirodi tokom dana, a uveče na filmove i žurke

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2022

-

10:19

Maja Šuša o Bašta Festu: U prirodi tokom dana,  a uveče na filmove i žurke
Maja Šuša - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Maja Šuša koja je kao selektorka i umetnička direktorka govorila o 9, Međunarodnom festivalu kratkog igranog filma "Bašta fest" koji će biti održan od 30. juna do 3. jula u Bajinoj Bašti.

Šuša je rekla da festival otvara tamičarski program sa 25 kratkih igranih filmova, a zatvara ga debitantsko ostvarenje "Posle zime" reditelja Ivana Bakrača.

"Priroda Bajine Bašte je stvarno predivna u svim vremenskim periodima, a posebno je lepo kada možete da dođete da uživate u toj prirodi tokom dana, a da uveče odete na filmove i žurke. Ljudi to dožive kao dobar paket za vikend", istakla je Šuša.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Prema njenim rečima, festival je nastao kada su počeli sa kolegom sa klase glumcem Jovanom Jelisavčićem da odlaze u njegovu Bajinu Baštu i "zaljubili se u grad".

"Jovan je imao potrebe da nešto uradi za svoj grad. Onda smo gledali šta bi bilo to što bi mogli da napravimo. I kako smo bili studenti zanimao nas je kratki film. Osećali smo da nema prostora za mlade autore", podsetila je Šuša.

Sa predstojećeg izdanja "Bašta festa", Šuša je izdvojila nastup "divnog mladog beogradskog" benda Koikoi na zatvaranju festivala, dok u okviru filmskog programa posetioce očekuje "vrlo raznovrsna selekcija" studentskih filmova iz Srbije i inostranstva.

Plakat

 

Upitana o planovima za "Bašta fest", Šuša je rekla da u organizaciji maštaju i zamišljaju "šta bi sve to moglo uvek usklađeno sa budžetom i okolnostima", ali da bi želeli možda još neki festivalski otvoreni prostor u prirodi i da delovanje na promociji kratkog igranog filma produže na celu godinu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura