Aktuelno iz kulture

Holivudski glumci usvojili sporazum kojim se prekida štrajk

Komentari

Autor: Tanjug

06/12/2023

-

10:22

Holivudski glumci usvojili sporazum kojim se prekida štrajk
Tanjug/AP/Chris Pizzello - Copyright Tanjug/AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Holivudski glumci odlučili su velikom većinom da glasaju za ratifikaciju sporazuma sa holivudskim studijima čime je, poslo skoro četiri meseca i zvanično prekinut štrajk, saopštili su predstavnici sindikata glumaca.

Prihvatanje trogodišnjeg sporazuma od strane glumaca, članova Udruženja filmskih glumaca Američke federacije televizijskih i radijskih umetnika (SAG-AFTRA) nije bilo izvesno, a neki istaknuti članovi su izrazili neslaganje po pitanju uslova sporazuma o kojima su pregovarali sindikalni lideri, prenosi američki Politiko.

Tanjug/AP/Chris Pizzello

 

Rezultat glasanja 78 odsto "za", koje je počelo 13. novembra, a koje je završeno  u utorak 5. decembra, odražava široko rasprostranjeni entuzijazma glumaca nakon što su i članovi udruženja pisaca prihvatili sporazumu kojim je u septembru okončan njihov štrajk.

Ishod jučerašnjeg glasanja doneo je veliko olakšanje za lidere SAG-AFTRA i industriju zabave koja pokušava da se vrati u normalan radni kolosek nakon višemesečnih sukoba i obustava rada, ali je zvanično i kraj najburnije godine rada u Holivudu u poslednjih pedesetak godina.

"Ovaj ugovor je ogromna pobeda za zaposlene izvođače i označava početak nove ere za našu industriju", navodi se u sinoćnjoj objavi sindikata na platformi Iks (Tviter).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura