Aktuelno iz kulture

Uručena priznanja "SEE Film Festivala Pariz-Berlin-Vašington" filmovima "Trag divljači" i "Vera"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/12/2023

-

15:19

Uručena priznanja "SEE Film Festivala Pariz-Berlin-Vašington" filmovima "Trag divljači" i "Vera"
Uručena priznanja "SEE Film Festivala Pariz-Berlin-Vašington" filmovima "Trag divljači" i "Vera" - Copyright Girafon studio/Promo

veličina teksta

Aa Aa

U okviru filmske revije "Balkanofilmofilija" održane u Novom Sadu prikazani su filmovi nagrađeni na 13. Festivalu filmova Jugoistočne Evrope, koji se istovremeno odvija u Parizu, Berlinu i Vašingtonu. Tom prilikom uručena su priznanja nagrađenim autorima dva filma iz Srbije - "Trag divljači" i "Vera". 

Titulu najboljeg glumca poneo je Predrag Miki Manojlović za ulogu u filmu "Trag divljači", dok je priznanje za najbolju glumicu pripalo Jovani Stojiljković za film "Vera". "Vera" je prepoznata i kao najbolji film, a takođe i Nedeljko Kovačić kao najbolji reditelj.

Girafon studio/Promo

 

"Trag divljači" je poneo nagradu za najbolji scenario, čiji su koautori Đorđe Milosavljević, Nenad Pavlović i Dimitrije Vojnov, nastao kao adaptacija književnih dela Živojina Pavlovića.

Nagrade su uručili osnivač i predsednik SEE Film Festivala, makedonski pisac i scenarista, Jordan Plevneš, i direktor Kulturnog centra Vojvodine, pesnik i esejista, Nenad Šaponja. Od naredne godine, Novi Sad će postati jedan od centara za održavanje SEE Film Festivala.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura