Aktuelno iz kulture

Šta nas čeka u nastavku "Dine": Studio objavio novi trejler filma o sudbini planete Arakis

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/12/2023

-

08:18

Šta nas čeka u nastavku "Dine": Studio objavio novi trejler filma o sudbini planete Arakis
Šta nas čeka u nastavku "Dine": Studio objavio novi trejler filma o sudbini planete Arakis - Copyright Printskrin/Youtube/Warner Bros. Pictures

veličina teksta

Aa Aa

Studio "Vorner Bros" predstavio je treći zvanični trejler dugoočekivanog nastavka filma "Dina" reditelja Denija Vilneva koji će premijerno biti prikazan 1. marta naredne godine.

Vizuelni spektakl prati priču Pola Atreida (Timoti Šalame) koji se udružio sa Slobodnjacima, s ciljem da oslobodi planetu Arakis vladavine zlih Harkonena.

Zendaja, Dejv Batista, Šarlot Rempling, Stelan Skarsgard, Džoš Brolin i Havijer Bardem igraju i  u drugom delu "Dine", a pridružuju im se Ostin Batler kao Fejd Rauta, Florens Pju kao princeza Irulan i Lija Sedu kao ledi Margo. 

Prvi film, snimljen prema istoimenoj knjizi Frenka Herberta, postigao je veliki komercijalni uspeh u jesen 2021. godine zaradivši 400,6 miliona dolara na svetskim blagajnama i deset nominacija za Oskara.

Vilnev, pored režije, potpisuje i scenario zajedno sa Džonom Spajtsom, a producenti su još i Meri Parent, Kejl Bojter, Tanja Lapointe i Patrik Mekormik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura