Aktuelno iz kulture

Havijer Bardem: Nastavak filma "Dina" će sve iznenaditi, scenario me je duboko dirnuo

Komentari

Autor: Deadline

04/06/2022

-

09:50

Havijer Bardem: Nastavak filma "Dina" će sve iznenaditi, scenario me je duboko dirnuo
Havijer Bardem - Copyright Tanjug/AP/Warner Bros. Pictures

veličina teksta

Aa Aa

Havijer Bardem, španski glumac koji je zvezda nove ekranizacije knjiga "Dina" u režiji Denija Vilneva, nedavno je odgovarao na pitanja obožavalaca i najavio šta možemo da očekujemo od nastavka tog ostvarenja.

"Pročitao sam novi nacrt scenarija i mislim da su napravili odličan posao u sastavljanju delića i to na način koji će ljude iznenaditi", rekao je Bardem, prenosi Deadline.

Iako je naglasio da oni gledaoci koji su čitali originalni serijal knjiga Frenka Herberta verovatno neće biti iznenađeni onim što se dešava u filmu, kaže da će biti iznenađeni načinom na koji su događaji sastavljeni.

"Bio sam duboko dirnut scenarijem", izjavio je glumac.

Bardem će se vratiti ulozi Stilgara u "Dini 2", a kaže da jedva čeka da se vrati na set. 

AP/Chris Pizzello

 

Vilneva je nazvao jednim od najvećih reditelja svih vremena.

Režiser, koji je dobio brojne pohvale zbog prvog dela "Dine", ranije je izjavio za Los Angeles Times da je film i isplanirao imajući u vidu nastavak.

"Neki likovi su manje razvijeni i to čuvam za drugi film. Tako sam našao ravnotežu. Pokušali smo u ovom filmu da ostanemo što bliži Polovom (Timoti Šalame) iskustvu. Onda ćemo u drugom razvijati likove koji su u prvom pomalo zapostavljeni. Tako je u teoriji. Nadam se da će to funkcionisati", izjavio je reditelj.

Pored Bardema, u nastavku ćemo videti Timotija Šalamea u glavnoj ulozi, kao i Zendaju i Rebeku Ferguson, a nedavno je najavljeno i da će Kristofer Voken glumiti cara padišaha Šadama IV. 

"Dina" je dobila deset nominacija za Oskara i osvojila ukupno šest - za najbolju filmsku fotografiju, montažu, muziku, vizuelne efekte, scenografiju i zvuk.

Nastavak je najavljen za 20. oktobar 2023. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura