Poznati

Umrla Pilar Bardem, slavna španska glumica i majka Havijera Bardema

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

19/07/2021

-

15:51

Umrla Pilar Bardem, slavna španska glumica i majka Havijera Bardema
Havijer i Pilar Bardem - Copyright AP/Abraham Caro Marin

veličina teksta

Aa Aa

Slavna španska glumica Pilar Bardem, majka Havijera Bardema, umrla je u 82. godini. Njen sin Karlos, koji je takođe glumac, objavio je tužne vesti u subotu, prenosi Entertejnment vikli.

Bardem je umrla u Ruber bolnici u Madridu, usled komplikacija bolesti pluća, nepovezane sa kovidom-19. 

"Želimo da podelimo vesti da je Pilar Bardem, naša majka, naš uzor, umrla. Preminula je u miru i bez patnje, okružena ljubavlju svoje porodice. Znamo da su je mnogi voleli i divili joj se i u Španiji i izvan nje, zbog njenog rada u glumi, ali i kao borkinji koja se uvek solidarisala. Cenimo tu ljubav prema našoj majci svim srcem. Zahvaljuju vam se njena deca, Karlos, Monika i Havijer", napisao je njen sin Karlos na Tviteru.

Jedna od najpoznatijih glumica u Španiji, Pilar je jednu od najzapaženijih uloga imala u filmu "Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto" (Niko neće govoriti o nama kad umremo), koji je dobio osam Goja nagrada. Nominovana je ponovo 2005. za ulogu u "Maria querida". 

Pilar je bila i predana aktivistkinja koja se zalagala za prava radnika, prava glumaca i građanska prava žena. Ona se 2003. javno suprotstavila odluci španske vlade da pošalje vojne trupe u Irak.

Slavna supruga i snaja Pilar Bardem Penelope Kruz takođe se oprostila od majke svog muža Havijera dirljivim rečima.

"Gledam u ovu fotografiju i pitam se kako bismo reagovale, da nam je neko rekao u tom trenutku, da sudbina ima divne planove da nas spoji i izvan bioskopa. Da su te uloge kod Pedr bile proba za stvaran život, a možda smo to znale i onda. 

Uvek si bila dobra prema meni. Nisam mogla ni da sanjam bolju svekrvu. Hvala ti za svu ljubav koju si nam pružila, svojoj deci, svojim unucima, celoj svojoj porodicii prijateljima. Tako mnogo si mi dala", napisala je Penelope.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Magazin