Aktuelno iz kulture

Havijer Bardem u filmskoj adaptaciji poznate dečje priče o "gradskom" krokodilu

Komentari

Autor: Deadline, Euronews Srbija

01/10/2021

-

23:04

Havijer Bardem u filmskoj adaptaciji poznate dečje priče o "gradskom" krokodilu
Havijer Bardem - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Oskarovac i jedan od najpopularnijih španskih glumaca, Havijer Bardem, ovih dana skrenuo je pažnju na sebe neobičnim stajlinog ne samo slučajnih prolaznika, već i fotoreportera koji su ga zapazili u jednoj ulici u Njujorku.

Narandžasta majica, crvene pantalone, duža kovrdžava kosa i gusti brkovi, učinili su Bardema gotovo neprepoznatljivim. Glumac, inače poznat po izuzetnim transformacijama zarad uloga koje je izneo na velikom platnu, ovog puta se našao "u koži" junaka filmske adaptacije čuvene dečje knjige "Lyle, Lyle Crocodile".

profimedia

"Lyle, Lyle Crocodile" snima se ovih dana u Njujorku

Kako je još početkom jula pisao američki Deadline, Havijer je potpisao ugovor za film u režiji Vila Speka i Džoša Gordona, a koji će se raditi po motivima jedne od najprodavanijih dečjih knjiga s potpisom Bernarda Vebera. Za muziku u filmu "Lyle, Lyle Crocodile" zadužen je dvojac Pasek i Pol, oskarom nagrađeni kompozitori, koji su radili i muziku za hit ostvarenja, kao što su "La La Land" i "Dear Evan Hansen".

Iako zvanične potvrde još nema, na osnovu fotografija sa snimanja i sudeći po tome kako je bio obučen, čini se da Bardem glumi Hektora P. Valentija (stari partner krokodila Lyle) ili gospodina Grampsa (mrzovoljni komšija).

Najsrećniji "gradski krokodil"

Veber je prvu priču o "gradskom kokodilu" prvi put objavio 1965, a potom je usledila serija naslova  u kojima je glavni junak krokodil koji je igrom slučaja dospeo u porodicu Prim. Lyle uživa pomažući porodici Prim u svakodnevnim poslovima, igra se sa decom iz komšiluka u Istočnoj 88. ulici u Njujorku i reklo bi se da je to najsrećniji krokodil na svetu.

Ali jedan od komšija nije baš srećan što u susedstvu ima životinju koja plaši njegovu mačku Loretu i zato smatra da je krokodilu mesto u Zoo vrtu. Lyle čini sve kako bi osvojio gospodina Grampsa, ali gotovo na svakom koraku pravi nenamerne greške. Biće potrebno mnogo šarma i hrabrosti, kako bi se mrzovoljni komšija uverio da se iza velikog krokodilskog osmeha krije i heroj i prijatelj.

Tokom karijere, Bardem se nije često upuštao u ostvarenja namenjena celoj porodici, mnogo više je igrao žanrovski teške drame i trilere, ali mu je priča Vebera, kako je pisao Deadline, bila privlačna i nije se mnogo dvoumio oko toga prihvatanja da učestvuje u filmskoj adaptaciji. Najšira publika pamti ga i kao negativca u "Piratima sa Kariba", a trebalo bi da se pojavi i u Diznijevoj adaptaciji "Male sirene".

Kada su u pitanju filmovi koji nisu namenjeni baš svim uzrastima, od Bardema se očekuje dosta u najavljenom ostvarenju Arona Sorokina "Being the Ricardos", u kom bi zajedno sa Nikol Kidman trebalo da dočara legendarni televizijski par Lusil Bol i Desi Arnaz.

Podsetimo, zahvaljujući ostvarenju braće Koen "Nema zemlje za starce", Havijer Bardem je postao jedan od 14 glumaca koji su za istu ulogu osvojili svih pet najprestižnijih filmskih priznanja - Oskara, nagrade BAFTA, SAG, Critic’s Choice i Zlatni globus. Uz Bardema članovi tog ekskluzivnog kluba su, između ostalih, Danijel Dej Luis, Hit Ledžer, Leonardo Dikaprio i Gari Oldman

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura