Aktuelno iz kulture

Penelope Kruz najbolja glumica u Veneciji: Ovo je nagrada za moju majku i pokojnu svekrvu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/09/2021

-

21:46

Penelope Kruz najbolja glumica u Veneciji: Ovo je nagrada za moju majku i pokojnu svekrvu
Penelope Kruz - Copyright Tanjug/AP/Domenico Stinellis

veličina teksta

Aa Aa

Penelope Kruz, glavna protagonistkinja drame "Madres paralelas" (Parallel Mothers / Paralelne majke) Pedra Almodovara, ponela je trijumfalno Pehar Volpi - nagradu za najbolju glumicu 78. Filmskog festivala u Veneciji.

"Hvala ti, Pedro, ovo je sto posto tvoje", rekla je glumica i potom dodala:

"Hvala ti što si verovao u mene i inspirisao me svakoga dana svojom potragom za istinom i ispred i iza kamera. Tvoja besprekorna radna etika, tvoj umetnički osećaj za vreme koji je tako teško naći u ovim ludim danima, tvoja posvećenost detalju ponovo je stvorila magiju i ne mogu biti ponosnija i zahvalnija što sam bila deo toga. Obožavam te!"

Penelope nije krila emocije i govor je nastavila u još dirljivijem tonu.

"Nagradu posvećujem suprugu (Havijeru Bardemu) i deci Luni i Leu i još dvema paralelnim majkama - moja majka Inkarna, moj učitelj i najbolji prijatelj. Volim te, mama! I moja svekrva Pilar Bardem, koja nas je napustila pre dva meseca, a koja je učinila mnogo za glumce u Španiji. Njena ljubav i strast prema ovom pozivu bila je nemerljiva. Pri našem poslednjem susretu rekla mi je na kraju: 'Volim te', ali onda dodala tiho, skoro nečujno: `Pehar Volpi`. Kako je znala?! Ovo je za sve majke!"

Penelope Kruz sarađuje sa Pedrom Alvadovarom od 1997. godine, kada su snimali "Živo meso". Zajedno su radili na sedam projekata i Penelopa važi za njegovu muzu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura