Aktuelno iz kulture

Marko Louis uoči dva koncerta u Beogradu: Publika me stalno inspiriše da stvaram muziku

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2023

-

10:56

Marko Louis uoči dva koncerta u Beogradu: Publika me stalno inspiriše da stvaram muziku
Marko Louis uoči dva koncerta u Beogradu: Publika me stalno inspiriše da stvaram muziku - Copyright Prinstscreen YouTube/Marko Louis

veličina teksta

Aa Aa

Marko Louis će održati dva koncerta 21. i 24. decembra u Sali "Amerikana" Doma omladine Beograda, prvom velikom prostoru u kom je ovaj popularni domaći muzičar nastupao u prestonici.

Na koncertu će, pored ranijih pesama, predstaviti svoj novi studijski album "Beskraj II", koji je objavljen u junu za diskografsku kuću "Balkan art Collaboration". 

Marko je tokom cele godine koncertno aktivan i veoma vredan, kreativan u svom studiju gde neprestano stvara nove pesme i sarađuje sa mnogim kolegama što ga, kako kaže, ispunjava i čini srećnim.   

"Publika je moja inspiracija, i ta ljubav koju primam od nje mi daje snagu i ideju da stalno stvaram nove pesme. Ovo je bio jedan poseban trenutak, na kraju ove godine, to je sve bilo dosta neplanirano, pesma sa Dinom Merlinom ('Ne radujemo se') se spremala pre godinu dana, i nije se znalo kada će izaći. Onda je jako spontano Dino odlučio da objavi pesmu pre koncerta u Zagrebu i Beogradu u Štark Areni. Jako sam bio srećan zbog toga, nisam mogao više da izdržim, odnosno da držim u sebi toliku sreću, a do tada nisam smeo nikome da pričam, ni da puštam pesmu", kaže kantautor.

EXIT Photo Team/Saša Nikolić

 

Predstavljena je zatim i pesma sa Marčelom "Vatra u mraku", a u slično vreme i obrada pesme grupe "Indexi" "Bacila je sve niz rijeku" sa Big bendom iz Sarajeva.

"Moja izvedba te kompozicije je postala meni omiljena, zato pozivam publiku da je sluša. U toj produktivnosti je bila planirana čak još jedna pesma pre mog prvog koncerta u Domu omladine, ali sam ipak odustao, rekao sam sebi: 'Neka se slegne prvo ovo sve', jer je već zaista puno lepih dešavanja. Šlag na tortu će biti ova dva koncerta, a onda idemo dalje", ocenio je pop soul umetnik.

Marko Stojanović Luis (38) rođen u Minhenu (Nemačka), naslednik je velikog muzičara, jedno od šestoro dece pevača Ljubiše Stojanovića Luisa. Od malena se bavio muzikom; sa pet godina je svirao udaraljke i bubnjeve, išao je u muzičku školu pri Minhenskom konzervatorijumu.  

Na predstojećem koncertu scenu će deliti sa nekoliko gostujućih izvođača.

"Kao što ja volim da gostujem na koncertima drugih kolega, kada me oni pozovu, tome se uvek radujem, kako smo pominjali, od Dina Merlina, preko Marčela do Lene Kovačević ili moje sestre Maje Louis, tako i ja volim da zovem i njih i druge muzičare sa kojima sam sarađivao, da meni gostuju na solo koncetima", objasnio je Marko.

"Beograd je uvek poseban, tako da u Domu omladine su planirani sledeći izvođači: Sajsi MC, Marčelo, moja sestra Maja, Kendi, Aleksandra Denda koja je pevala sa mnom na albumu 'Beskraj'. Prvi i drugi koncert neće imati identične goste, napravili smo tako što zbog slobodnog vremena tih kolega, ali i želje da bude nama različito. Što se tiče set liste, biće neka mala promena na prvom i drugom koncertu, čisto za nas na sceni da tako bude interesantnije. Spremamo neke pesme koje do sada nismo svirali uživo, premijerno barem četiri ili pet numera, radujem se svim gostima, i siguran sam da će biti – odlično", zaključio je za Tanjug muzičar Marko Louis.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura