Aktuelno iz kulture

Glumac Miodrag Radonjić postao član Beogradskog dramskog pozorišta

Komentari

Autor: Tanjug

22/12/2023

-

15:00

Glumac Miodrag Radonjić postao član Beogradskog dramskog pozorišta
Glumac Miodrag Radonjić postao član Beogradskog dramskog pozorišta - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Miodrag Radonjić postao je danas član Beogradskog dramskog pozorišta (BDP).

Posle potpisivanja za BDP, Radonjić je rekao Tanjugu da sa radošću dolazi u pozorište za koje je odavno vezan, gde je već radio nekoliko predstava, počev od "Usamljenog zapada" 2011. godine.

"Vezan sam 12 godina za ovo pozorište. Posle toga sam radio 'Prazan grad' 2015. godine i još tri naslova - 'Bal', 'Kad su cvetale tikve' i 'Laž'. Vezan sam za BDP još od kad sam išao u treću gimanziju i profesorka nas je često vodila na predstave", rekao je glumac.

Radonjić je rekao da je odgovornost biti deo BDP-a, ali da u glumačkom poslu i inače svaka uloga donosi odgovornost.

"Naš posao je takav da uvek polazimo od nule. Što napraviš bolju ulogu, to ti je posle teža startna pozicija, jer onda ljudi očekuju da se to nadmaši", priznao je Radonjić, poznat i po filmskom serijalu "Južni vetar" i ostvarenju "Indigo kristal". 

Direktor BDP-a Jug Radivojević je rekao Tanjugu da je Radonjić 14. glumac koji je za četiri godine ušao u stalni iansambl BDP-a.

Podsetivši da je bio primljen i Miloš Biković, Radivojević je rekao da je cilj bio da BDP primi najtalentovanije i najperspektivnije glumce, ali i one koji su obeležiili srpsku teatarsku, televizijsku i filmsku scenu.

"Moja velika radost je što je Mićko postao član. On je ovde počeo kao student. Potpuno je briljirao u predstavi 'Laž i time potvrdio svoj izuzetan glumački talenat. Bio je i moj student na Fakultetu dramskih umetnosti, pratim njegov rad dosta dugo i apsolutno je zasluženo postao naš novi član", naveo je Radivojević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura