Aktuelno iz kulture

Miodrag Radonjić: Svi mi imamo komšije kao u "Komediji na tri sprata"

Komentari

Autor: Tanjug

24/10/2022

-

11:06

Miodrag Radonjić: Svi mi imamo komšije kao u "Komediji na tri sprata"
Miodrag Radonjić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Popularni glumac Miodrag Radonjić tumači lik Mome u novom filmu "Komedija na tri sprata" Sandre Mitrović, koji se od nedavno može videti u domaćim bioskopima.

U filmu igraju Slobodan Boda Ninković, Jelisaveta Seka Sablić, Dragan Gagi Jovanović, Vesna Trivalić, Nataša Tapušković i drugi, a Radonjić kaže da je igrati uz njih velika čast i "dragoceno iskustvo", jer je neko ko "nastavlja da uči tajne glumačkog zanata".

"Najviše sam snimao sa Sekom. Neverovatno koliko je i u tim najzrelijim godinama i dalje koncentrisana na zadatak koji treba da obavi. To sam najviše osetio u nekim dramskim scenama. Toliko je bila usredsređena i isključena od okruženja i stvarnosti. Zaista je na mene ostavila sjajan utisak", rekao je glumac u nedavnom razgovoru za Tanjug.

Radonjić kaže da su glavne vrednosti filma to što će publika prepoznati u startu neke komšijske odnose koje svi imamo, živeli u vili ili zgradi, i što "nudi paletu likova, različitih sudbina junaka".

Većina gledalaca može za nekog da se veže, da se pronađe u nekom od likova.

Radonjić je rekao da igra Momu, "blejača koji u suštini nema nikakve specijalne probleme ali i neke obaveze", a namera je bila da njegova uloga bude u kontraritmu većini junaka filma, ali i likovima koje je igrao zu prethodnim ostvarenjima.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Trudio sam se da uhvatim njegov ritam daha i srca i tog njegovog ležernog života", naveo je Radonjić.

Govoreći o poruci filma, Radonjić je ocenio da je to "odsustvo empatije u svetu".

"Mislim da ovaj film može da nas podseti da je empatija važna i da imamo odnos prema drugom ljudskom biću", rekao je Radonjić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura