Aktuelno iz kulture

"Savršene različitosti": Proleće u prestonici u znaku Beogradskog festivala igre

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2024

-

11:05

"Savršene različitosti": Proleće u prestonici u znaku Beogradskog festivala igre
"Savršene različitosti": Proleće u prestonici u znaku Beogradskog festivala igre - Copyright Prinstscreen YouTube/GöteborgsOperans Danskompani

veličina teksta

Aa Aa

Pod sloganom "Savršene različitosti" jedan od najznačajnijih evropskih festivala umetničke igre, Beogradski festival igre biće održan od 7. marta do 10. aprila uz učešće 19. kompamija iz 14. zemalja sa preko 30 koreografskih postavki u Beogradu i Novom Sadu, najavili su organizatori.  

Igri u čast, okupiće se vrhunski umetnici i sjajne trupe, otvoriti važne teme koje analiziraju aktuelne pojave i društvo, kreirati trenuci koji pokreću najlepše emocije.

Zahvaljujući ovom festivalu, Beograd je postao važna stanica u umetničkim biografijama, mesto gde se otkrivaju produkcije i sa jednakom pažnjom predstavljaju poznati i mladi autori.

 

 

Aktuelnost programa odredila je poziciju manifestacije na međunarodnoj mapi, dok visoki standardi i hrabro uvođenje novih koreografskih rukopisa i estetike, unapređuju očekivanja i trendove.

Predstavljajući igru kroz njene vrhunske domete, festival je osvajao svoju publiku. 

Od osnivanja je predstavljeno preko 500 koreografskih radova, dok svake godine programe u proseku prati 20.000 gledalaca i 100 akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva.

Manifestacija se razvijala uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Grada Beograda,
Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Grada Novog Sada, Delegacije EU u Srbiji , ambasada i
kulturnih centara. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura