Aktuelno iz kulture

Škotski sastav "Simple Minds" sprema pesme za novi album

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2024

-

12:49

Škotski sastav "Simple Minds" sprema pesme za novi album
Simple Minds - Copyright AP/Chris Pizzello/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Škotski rok sastav Simple Minds radi na pesmama za novi album, a ne isključuju mogućnost da ponovo snime neki svoj stari album, kao što su to uradili sa "New Gold Dream" (1982) prošle godine.   

U novogodišnjim odgovorima fanovima na fejsbuk strani benda, pevač Džim Ker je otkrio da su "daleko odmakli u radu na novim pesmama koje su već snimljene i izmiksane", za novi studijski album koji treba da nasledi "Direction of the Heart" (2022).

"Radili smo do sada na Siciliji i u Londonu, i posebno se radujem radu na sledećoj sesiji čim uzmemo odmor od turneja", naveo je Ker.

Simple Minds su za potrebe serijala "Greatest Albums live" televizije Skaj snimili nastup na kome izvode u celosti album "New Gold Dream", a gitarista Čarli Burčil je istakao da je "zvučalo tako dobro", da su pomislili da bi to mogao biti album, i tako su objavili "New Gold Dream – Live From Paisley Abbey" (2023).

"Mogu nas videti kako radimo nešto slično sa drugim (našim) pločama", naveo je Burčil.

Upitani da li nakon 47 godina benda vide njegov kraj, Ker je rekao da još uvek imaju u sebi dosta muzike što će ih "držati zaposlenima bar još neko vreme", dok je Burčil dodao da se decenijama drže petogodišnjih planova i da su sad na početku novog, a "posle ko zna?"

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura