Aktuelno iz kulture

Amanda Noks tvrdi da tvorci novog filma Meta Dejmona "Stillwater" profitiraju od njene priče

Komentari

Autor: CNN

03/08/2021

-

15:49

Amanda Noks tvrdi da tvorci novog filma Meta Dejmona "Stillwater" profitiraju od njene priče
Amanda Noks tvrdi da tvorci novog filma Meta Dejmona "Stillwater" profitiraju od njene priče - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Amanda Noks, američka državljanka koja je u Italiji bila osuđena za ubistvo svoje cimerke Meredit Kerčer i učestvovala u suđenju koje su godinama pratili svi svetski mediji, tvrdi da je novi film sa Metom Dejmonom u glavnoj ulozi profitirao od njene priče, bez njenog odobrenja.

"Da li moje ime pripada meni? Moje lice? Šta je sa mojim životom? Mojom pričom? Zašto se moje ime provlači kroz događaje u kojima nisam učestvovala? Vraćam se ovim pitanjima, jer drugi nastavljaju da profitiraju od mog imena, lica i priče, bez moje saglasnosti. Poslednji slučaj je film 'Stillwater'", napisala je Noks na Tviteru.

Reditelj filma "Stillwater" Tom Mekarti ranije je priznao da ga je njen slučaj inspirisao da osmisli priču u kojoj otac putuje iz Amerike u Francusku, kako bi izbavio iz zatvora svoju ćerku, optuženu za ubistvo.

Noks je takođe pozvala Mekartija i Dejmona da učestvuju u njenom podkastu "Labyrinths", piše CNN.

"Ništa ne bih volela više od toga da ljudi počnu da govore o događajima u Peruđi kao 'ubistvu Meredit Kerčer od strane Rudija Gedea', što bi mene stavilo u perifernu ulogu nedužne cimerke, što i jesam bila", objavila je Noks.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura