Aktuelno iz kulture

Maša Đorđević: Cela ekipa je sa strašću pristupila snimanju filma "Nedelja"

Komentari

Autor: Tanjug

12/01/2024

-

10:30

Maša Đorđević: Cela ekipa je sa strašću pristupila snimanju filma "Nedelja"
Maša Đorđević: Cela ekipa je sa strašću pristupila snimanju filma "Nedelja" - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Maša Đorđević igra u novom biografskom filmu "Nedelja" o pevaču narodne muzike Džeju Ramadanovskom, koji će premijerno biti prikazan 16. januara u MTS Dvorani.

Đorđević igra Ninu, fatalnu plavušu sa Dorćola, Džejovu prvu ljubav i simpatiju od detinjstva. 

"Za razliku od ostalih likova koji su istorijski i istiniti, Ninin lik je fiktivan i nastao je po motivu 'bele žene', o kojoj Džej često govorio. Izuzetno dragoceno u radu na ulozi je bilo to što je scenarista Stefan Bošković jako lepo opisao lik, dosta životno, nije jednodimenzionalan", istakla je glumica.

Prema njenim rečima, u filmu kako pratimo odrastanje Ramadanovskog tako pratimo i Ninu, koja kao vedra devojka odrasta u bogatoj gradskoj porodici, dok ne uđe u toksičnu vezu sa dečkom Zokijem.

"Nina počinje da se drogira i zanemaruje svoj izgled. Postaje depresivna, autodestruktivna, dekoncentrisana. Tako da mi je najveći izazov bilo nijansiranje tih etapa u njenom životu, promena u psihološkom sklopu koje se dese", dodala je Đorđević.

Ona je ocenila da je lik Nine u filmu prikazan kroz prizmu Džeja, a što se tiče fizičke transformacije, bilo joj je dragoceno što je sarađivala sa glavnom šminkerkom Tijanom Dragoljević, i kostimografom Neškom Panevićem.

Dogovoreno je da skrati šiške i ošiša se na paž, uz jednu od referenci na šminku američke pevačice Madone iz osamdesetih godina.

"Takođe, boje su jako bitan znak za Ninu. I osim bunde, koje sam mnogo volela da donosim, jedan od omiljenih odevnih predmeta su bile duge marame koje ona nosi oko vrata i sežu do poda", rekla je Đorđević.

Prema njenim rečima, glavni partner Hsein Alijević se jako dobro snašao u ulozi Džeja i uvek je bio otvoren za pomoć i savete, i "već od kastinga su scene tekle baš prirodno". 

"Drugi bitan kolega je Dino Bajerović koji igra Ninog dečka Zokija. Izuzetno talentovan mladi glumac i mislim da smo jako lepo sarađivali, slušali se i da je ta hemija koja je potrebna za odnos između Nine i Zokija postojala na setu između nas", rekla je Đorđević.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Gradeći fiktivan lik, Đorđević je crpila inspiraciju iz ličnosti, kao što su Merilin Monro i Ejmi Vajnhaus, a dodaje da joj je "muzika uvek neka inspiracija, pa sad i na ovom projektu".

"Mislim da je muzika reprezent jednog vremena i društva, i tokom pripreme i samog snimanja slušala sam gotovo samo muziku iz osamdesetih, što domaću, što stranu", rekla je glumica.

Đorđević je dodala da je tokom procesa otkrila pesmu "Sama" beogradskog novotalasnog sastava VIA talas, koju povezuje sa Ninom.

Istakavši da je kreativni tim pristupio izuzetno strasno filmu, što se osetilo na snimanju, glumica je pomenula na prvom mestu reditelja Nemanju Čeranića, sa kojim su glumci osetili uzajamno poverenje i veliku slobodu i sigurnost da se zaigraju u pravljenju likova.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Onda Miloš Radunović, drugi reditelj koji je radio deo serije i na nekim scenama u filmu, koje je sa potpuno drugačijim senzibilitetom doprineo novoj dimenziji naših likova", naglasila je Đorđević.

Direktori fotografije Aleksandar Karaulić i Predrag Gavrilović "stvorili tačnu, sirovu sliku" Belgrada osamdesetih, a glumica je dodala da joj se tokom snimanje javila nostalgija za tim vremenom u kome nije živela.

Prema njenom mišljenju, Beograd osamdesetih godina je imao "više ukusa, bilo je romantike, prijateljstva su nekako bila jača, nekako su ljudi bili usmereni jedni na druge".

"Nadam se da će se ta atmosfera osetiti u filmu. I dan-danas nekako žalim što Beograd nije takav kao što je bio", zaključila je Đorđević.

Komentari (0)

Kultura