Aktuelno iz kulture

Održana premijera filma "Nedelja" o pevaču Džeju Ramadanovskom

Komentari

Autor: Tanjug

16/01/2024

-

23:36

Održana premijera filma "Nedelja" o pevaču Džeju Ramadanovskom
Održana premijera filma "Nedelja" o pevaču Džeju Ramadanovskom - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Film "Nedelja", životna priča o pevaču narodne muzike Džeju Ramadanovskom (1964-2020), večeras je imao premijeru u ispunjenoj MTS dvorani, gde je glumačka i autorska ekipa zaslužila dugotrajne, višeminutne aplauze i povike odobravanja.

Na poklonu posle prikazivanja "Nedelje", beogradska publika je burnim aplauzima nagradila glumačku ekipu u kojoj su Marko Janketić, Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Zlatan Vidović, Milica Janevski, Maša Đorđević i brojni drugi.

Očekivano najtoplije su pozdravljeni tumači uloge Ramadanovskog - Alen Selimi kao mali Džej, i Husein Alijević Husa, kao odrasli pevač, oba prvi put na filmu.

Poklonili su se i reditelj Nemanja Ćeranić i koreditelj Miloš Radunović, scenarista Stefan Bošković i producent Vladan Anđelković.

Premijeri su prisustvovale i pevačeve ćerke Ana Ramadanovski i Marija Ramadanovski Davidović.

Film "Nedelja" inspirisan istinitim događajima, donosi priču o Ramadanovskom od najranijeg detinjstva i mladosti, provednih na ulici ili u popravnom domu, do velikog uspeha, kasnije ostvarenog folk hitovima kakvi su "Nedelja", "Ko se s nama druži", "Ugasila si me" ili "Gde ću sad moja ružo".

Novinarima na crvenom tepihu, Alijević je rekao da je u filmu igrao Ramadanovskog, svog prijatelja sa kojim je i sam ušao u svet šou biznisa, i da mu je samim tim uloga donela mnogo emocija.

"Pored glumačkih zadataka, stalno sam imao emocije vezane za mog prijatelja i mene samog...Skup raznih emocija je činio stvar teškom, ali sam bio dovoljno hrabar da sve to iznesem kako treba", rekao je Alijević.

Prema njegovim rečima, Ramadanovski je bio po dobroti jedan od najboljih ljudi koje je upoznao.

"Džej je neko ko je jako teško živeo u detinjstvu. Kad je ušao u lovu, to je bio samo impuls da pokaže svoju dobrotu", istakao je Alijević.

Tanjug/Marko Đoković

 

Glumac Ivan Jevtović je rekao novinarima da mu je rad na "Nedelji" bio vrlo uzbudljiv, jer je imao priliku da sarađuje sa potpuno novom generacijom umetnika, pogotovo neotkrivenih.

"Za mene je najveće otkriće mali Selimi koji otvara film, igra malog Džeja. Imao sam priliku da radim kao učitelj sa njim, drugom decom i Husom, kao naturščicima. Ovo je spoj različitih generacija i talentovanih ljudi", ocenio je Jevtović.

Prema njegovim rečima, "Nedelja" je detaljna i delikatna obrada tog perioda i Dorćola, nešto što u filmskom smislu liči na "Bilo jednom u Americi" (1984) i "Goodfellas" (1990).

Tanjug/Marko Đoković

 

Janevski je novinarima priznala da je imala strašno veliku tremu kad su je pozvali da igra stihopisca Marinu Tucaković (1953-2021), poručivši da je "Nedelja" "jedan divan film".

Prijatelj Ramadanovskog, Mića Softić je rekao da je film snimljen po istinitim događajima, i da se sve što gledaoci mogu da vide, zaista i desilo, ali je naravno prikazano ''na filmski, umetnički način".

Softić je rekao da je Ramadanovski bio "poseban, dobar čovek, umiljat, dobar za druge, loš za sebe".

Tanjug/Marko Đoković

 

Premijeri su prisustvovsli i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, v.d. direktor Filmskog centra Srbije Ivan Karl, reditelj Miroslav Lekić, generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan, kao i direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija Aleksandra Martinović.

Crvenim tepihom su prošli i pevači Svetlana i Anastasija Ražnatović, Radiša Trajković Đani, Tea Tairović i Sanja Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura