Aktuelno iz kulture

Posle velikog uspeha na nominacijama za Oskara, film "Openhajmer" se vraća u bioskope u Srbiji

Komentari

Autor: FoNet

25/01/2024

-

13:00

Posle velikog uspeha na nominacijama za Oskara, film "Openhajmer" se vraća u bioskope u Srbiji
Posle velikog uspeha na nominacijama za Oskara, film "Openhajmer" se vraća u bioskope u Srbiji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Film "Openhajmer" Kristofera Nolana od danas će ponovo će biti prikazivana u bioskopima u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Lazarevcu i Futogu, saopštio je Taramaunt film.

Film će do 31. januara biti prikazivan u bioskopima u tržnim centrima Ušće, Galerija, BEO, Big i Ada mol u Beogradu.

U domaćim bioskopima film je gledalo više od 190.000 gledalaca, što je povod da se ponovi bioskopsko prikazivanje.

Film "Openhajmer" proslavljenog reditelja Kristofera Nolana, koji se bavi životom tvorca nuklearne bombe, je uz "Barbi" Grete Gervig, obeležio godinu za nama.

Mnogi kritičari slažu se da je reč o najboljem ostvarenju u Nolanovoj karijeri, koje kombinuje sve elemente iz njegovih prethodnih filmova u studiji karaktera kontroverznog američkog naučnika Roberta Openhajmera, kog igra izvanredni Kilijan Marfi.

Reditelj prikazuje prvo testiranje atomske bombe i moralne posledice koje je ono ostavilo u životu Openhajmera, dok istovremeno prikazuje ambicioznog Openhajmerovog neprijatelja, birokratu Luisa Štrausa (Robert Dauni Mlađi). 

Film je ove godine novinovan za Oskara u 13 kategorija i to za najbolji film, režiju, scenografiju, miks zvuka, glavnog glumca, originalnu muziku, kostimografiju, sporednog glumca, filmsku fotografiju, šminku i frizuru, sporednu glumicu, adaptirani scenario i filmsku montažu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura