Aktuelno iz kulture

Pavle Čemerikić: Film "Sunce mamino" je crna komedija o tinejdžerskoj ljubavi

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2024

-

16:20

Pavle Čemerikić: Film "Sunce mamino" je crna komedija o tinejdžerskoj ljubavi
Pavle Čemerikić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Mladi glumac Pavle Čemerikić igra u novom filmu "Sunce mamino", čija premijera zakazana za 13. februar u MTS Dvorani. 

U ovoj crnoj komediji reditelja Koste Đorđevića, pratimo zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg Relju (Čemerikić) koji svoje usamljeno leto provodi tumarajući dvorištima i krovovima Beograda i jedino što ga stvarno vozi, gotovo do opsednutosti, je želja da smuva Anu (Alisa Radaković).

U trenucima kada mu umire baka, njegova anksiozna i distancirana mama Olga (Branka Katić) odbija da joj, zbog njihovog međusobno lošeg odnosa organizuje sahranu. 

Krijući od Olge, Relja se sam upušta u organizaciju babine sahrane, verujući da će tako konačno osvojiti Anu.

Beograd, kao nosilac jedne od glavnih uloga u filmu nemi je svedok i saučesnik u pričama pomenutih junaka, ali u predstojećem ostvarenju Koste Đorđevića prikazano je i neko novo, malo poznato lice grada. 

Uz Čemerikića u filmu igraju i Alisa Radaković, Denis Murić, Pavle Mensur, Branka Katić i Dubravka Kovjanić.

Čemerikić je rođen 1998. u Prištini, a nakon preseljenja u Beograd u glumačku se školu upisao već kao desetogodišnjak. Karijeru je započeo igrajući u beogradskim pozorištima, a za ulogu Faruka u filmu “Bela tvrđava” reditelja Igora Drljače bio je nominovan za prestižno priznanje Canadian Screen Award, kao i za najboljeg glumca na Vancouver Film Critics Circle Awards.

Ostvario je značajne uloge i u filmovima "Agape", "Ničije dete" i "Teret". Glumio je u serijalu "Vreme zla", snimljenom prema trilogiji Dobrice Ćosića, kao i ostvarenjima "Trag divljači", "Žal" i "Autoput".

Glumac kaže da na početku karijere još uvek uživa u luksuzu da bira projekte na osnovu nekih svojih interesovanja, a ne iz finansijskih potreba, i smatra da u tom poslu "samo treba biti strpljiv i sve će doći". 

"Sunce mamino" donosi i sjajnu muziku, produciranu po najvišim svetskim standardima.

Muziku za film komponovao je veoma uspešni srpsko-američki kompozitor i producent Filip Mitrović iz Los Anđelesa.

Komentari (0)

Kultura