Aktuelno iz kulture

Suzana Lukić o predstavi "Sanjao sam da sam se probudio": Pozorište služi da nam otvori neke teme, ne da nam soli pamet

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2024

-

11:02

Suzana Lukić o predstavi "Sanjao sam da sam se probudio": Pozorište služi da nam otvori neke teme, ne da nam soli pamet
Suzana Lukić o predstavi "Sanjao sam da sam se probudio": Pozorište služi da nam otvori neke teme, ne da nam soli pamet - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Sanjao sam da sam se probudio" ponovo će se odigrati 13. februara u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde je i premijerno izvedena u novembru prošle godine. 

Suzana Lukić, koja igra u ovom komadu kaže za Tanjug da su se dugo bavili ovom predstavom, jer je reditelj Dino Mustafić želeo da tekst Željka Hubača najpre pročita iz svog ugla, zajedno sa glumcima.

"Onda smo stvarali naše likove. Ja igram neke utvare iz snova. Mojih i drugih ljudi", rekla je glumica.

Lukić je rekla da je Mustafić želeo da se bavi stereotipima i ugroženim kategorijama, kao što su žene u pozorištu, gej populacija ili glumac koji tumači negativca.

"Trudili smo se da tanano kažemo da se to događa, ali da ne upiremo prstom, jer inače mislim da pozorište služi da nam otvori neke teme, ne da nam soli pamet"; navela je Lukić.

Tanjug/Marko Đoković

 

Navevši da ima bogatu karijeru, jer radi sa ljudima koji rade nove otvorene forme i u njima ima mesta za nju, Lukić je dodala da sa 40. godina dolazi na prag - šta sada igrati, jer tih likova nema.

Prema njenim rečima, u tom smislu "literatura je zalazala, klasika, a Boga mi i savremeni komad".

Nakon prvih izvođenja "Sanjao sam da sam se probudio", Lukić je ocenila da je bilo "jako lepo", a nada se da nisu napravili hermetičnu priču i da će komunicirati sa posetiocima.

Lukić očekuje 1. marta u Ateljeu 212 premijera komada "Strah u operi" reditelja Ivan Vujkovića, po tekstu Jelene Mijović, koja je pisala po motivima dela Dina Bucatija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura