Aktuelno iz kulture

Andrea Bočeli nastupa 30. avgusta u pulskoj Areni

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2024

-

10:27

Andrea Bočeli nastupa 30. avgusta u pulskoj Areni
Andrea Bočeli - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Maestro Andrea Bočeli nastupiće 30. avgusta na jednoj od najlepših svetskih pozornica na otvorenom - u pulskoj Areni, kako bi proslavio 30 godina svoje karijere, najavili su organizatori.

Andrea Bočeli, najomiljeniji svetski tenor i najprodavaniji izvođač klasične muzike, u 2024. obeležava 30 godina izuzetne karijere. 

Tim povodom, Maestro Bočeli se nakon 20 godina vraća u pulsku Arenu, gde će 30. avgusta održati koncert pod zvezdama. 

Ikona klasične i pop muzike tokom zadnje tri decenije svojim glasom je ušao u srca miliona ljudi, a svojim životom inspirisao mnoge umetnike. 

U svetu prepoznat kao predvodnik italijanske vokalne tradicije, Andrea Bočeli rođen je u italijanskoj regiji Toscana, a do sada je širom sveta prodao preko 90 miliona primeraka svojih izdanja. 

Svoje pevačko umeće usavršavao je pod vođstvom mentora Franka Korelija, a proslavio se pobedom na muzičkom festivalu Sanremo 1994. godine. 

U isto vreme započeo je svoju blistavu klasičnu karijeru, izvodeći remek-dela iz operskog repertoara, te se vrlo brzo probio na međunarodnu scenu, istovremeno osvojivši ljubitelje opere i pop muzike. 

Tokom decenija maestro Bočeli je oborio sve rekorde muzičke industrije. Nastupao je na svim značajnim svetskim scenama, izazvao divljenje papa, aristokratije, muzičkih i filmskih zvezda, a izdao je 17 studijskih albuma.

Fondacija Andrea Bočeli je ponosna na partnerstvo sa neprofitnom organizacijom PLUS1, tako da će 1 evro od svake ulaznice otići za podršku "ABF obrazovnim projektima" na Haitiju, koji se bave osnaživanjem dece koja se nalaze u najugroženijim područjima te zemlje, nudeći im priliku da iskažu svoj pravi potencijal. 

Prodaja ulaznica za koncert Andree Bočelija počinje 14. februara u 11 sati preko hrvatskog Eventim sistema.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura