Aktuelno iz kulture

Andrea Bočeli ponovo pozvao Jelenu Tomašević i Simfonijski orkestar RTS da nastupaju sa njim

Komentari

Autor: RTS

17/11/2022

-

12:49

Andrea Bočeli ponovo pozvao Jelenu Tomašević i Simfonijski orkestar RTS da nastupaju sa njim
Andrea Bočeli ponovo pozvao Jelenu Tomašević i Simfonijski orkestar RTS da nastupaju sa njim - Copyright Promo/Sever Zolak

veličina teksta

Aa Aa

Slavni svetski tenor Andrea Bočeli, pevao je u julu u Beogradu, u pratnji simfonijskog orkestra RTS-a, a specijalna gošća mu je bila Jelena Tomašević. Repriza ovog koncerta je 24. novembra u Abu Dabiju i ponovo je Bočeli zvao naš orkestar i Jelenu Tomašević.

Gledajući insert sa beogradskog koncerta Andree Bočelija, gošća Beogradske hronike na RTS, Jelena Tomašević, kaže da je uvek obuzme neka radost kada vidi te snimke.

"To uzbuđenje koje je trajalo pre koncerta, za vreme koncerta, posle koncerta, to su neki retki doživljaji koji mogu da se dese u karijeri i u životu. Tako da sam presrećna da smo Simfonijski orkestar RTS-a i ja ostavili tako snažan utisak na ovogodišnjem 'Belgrejd river festu', koji je postao jedan od najznačajnijih kulturnih manifestacija u našoj zemlji", naglašava Jelena Tomašević.

Nataša Milošević, iz Muzičke produkcije RTS-a, dodaje da su i članovi Simfonijskog orkestra osećali isto uzbuđenje i zadovoljstvo, kako tokom prethodnog koncerta, ali još više zbog narednog.

Gošća hronike priznaje i da su posle beogradskog koncerta i ona i njeni saradnici imali osećaj da će Bočeli poželeti da ponovo nastupi sa njima, jedino nisu očekivali da će se to dogoditi tako brzo.

Repertoar će biti sličan, mada ima nekih izmena, napominje Nataša Milošević. Orkestar je uvežban, a dirigent, maestro Karlo Bernini dolazi 19. novembra u Beograd i održaće probe 20. i 21. a već 22. se kreće put Abu Dabija. Inače Simfonijski orkestar RTS će Andrea Bočelija pratiti ceo koncert.

Jelena Tomašević će sa tenorom otpevati dva dueta, "Vivo per lei" i "Kanto de la tera", kao i u Beogradu, a solistički će uz pratnju Simfonijskog orkestra izvesti "I Will Always Love You".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura