Aktuelno iz kulture

Sve je spremno za Belgrade River Fest: Andrea Bočeli večeras pred Beograđanima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/07/2022

-

13:31

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Večeras počinje prvi Belgrade River Fest na kom će danas i sutra nastupiti svetska muzička imena tenor Andrea Bočeli i fado diva Mariza. Koncerti muzičkih velikana održaće se na platou Geozavoda na obali reke Save u koncertnoj dvorani na otvorenom izgrađenoj samo za ovu priliku.

Tim povodom gost Euronews Srbija bio je Marko Spalević, PR menadžer Belgrade River Festa, koji je istakao da je sve spremno za prvo izdanje festivala.

"Bočelijev tim, koji je već nekoliko dana u Beogradu i zajedno sa nama sprema njegov koncert, nam je rekao da je dvorana impresivna. ", rekao je Spalević.

On je dodao da je Bočeli ranije nastupao u arenama, ali nikada nije nastupao u tako prilagođenom, koncertnom prostoru, koji je namenjen za 3.500 ljudi.

"Kada govorimo o takvim velikanima, uopšte nije važno da li mi ispunjavamo određene uslove, da li je koncertni prostor lep i koliki su honorari u pitanju, nego da li oni žele da dođu u Beograd, a Bočeli je to želeo", naglasio je Spalević najavljujući da će to biti poseban spektakl za sve ljubitelje klasične muzike.

Tanjug/AP/Alastair Grant

Andrea Bočeli

Atraktivan je i drugi dan festivala, tokom kog nastupa Mariza. 

"Mariza u Beograd dolazi ja mislim već sedmi put i mislim da je svaki put rasprodala svoj koncert. Sada i ona po prvi put nastupa na otvorenom. Njena baza obožavalaca u Srbiji je velika i ona to dobro zna", rekao je Spalević.

Prvi Belgrade River Fest održava se pod krilaticom "Dođi do reke" i to na prostoru oivičenom Hercegovačkom ulicom i Sava Promenadom, odmah iza čuvene arhitektonske lepotice, zgrade Geozavoda.

Publika će na koncert stizati crvenim tepihom dugim nekoliko desetina metara, a tri ulaza u posebno uređen festivalski prostor biće pozicionirani u Hercegovačkoj ulici.

"Mi smo sigurni da je ovo samo početak. Govorimo o prvom Belgrade River Festu koji izaziva toliko pažnje, a mi smo toliko energije uložili pripremajući ga, da nam se čini kao da je deseti po redu. Tako da verujem da će takve biti i reakcije publike i da će ovo postati tradicionalna manifestacija koja u Beograd dovodi najveće svetske zvezde", najavio je Spalević.

"Cilj je da se Beograd ubeleži na kulturnoj mapi Evrope i da se o njemu govori kao gradu koji nije samo usputna stanica, nego prvi izbor velikih svetskih zvezda kada su u pitanju koncerti i muzički programi koje oni pripremaju, tako da ćemo narednih godina nastojati da ugostimo zvezde iz kategorije Andree Bočelija i Marize. To znači da će Beograđani svakog leta biti privilegovani da na posebnom prostoru, odmah pored reke uživaju u spektakularnim koncertima", rekao je sagovornik Euronews Srbija.

Na sceni će uz Bočelija biti više od 80 ljudi, budući da nastupa sa Simfonijskim orekstrom RTS i specijalnim gošćama: sopranom Kristinom Pasaroi iz Rumunije i violinistkinjom Anastasijom Trišek, dok će mu se na sceni pridružiti i srpska pevačica Jelena Tomašević. 

Spalević kaže da je produkcijski nivo događaja na najvišem nivou.

"Govorimo o najsavremenijem i najboljem zvuku. Bina ima više od 400 kvadratnih metara prostora. Zaista će svi moći da vide Bočelija i Marizu kao na dlanu", rekao je on.

Komentari (0)

Kultura