Aktuelno iz kulture

Raspisan tender za rekonstrukciju pozorišta "Dadov"

Komentari

Autor: Seuronews Srbija

04/08/2021

-

13:36

Raspisan tender za rekonstrukciju pozorišta "Dadov"
Beoinfo - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

"Grad Beograd je preko svog Sekretarijata za investicije raspisao javnu nabavku za dogradnju, nadgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju Omladinskog pozorišta `Dadov` na Vračaru", rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, procenjena vrednost radova je 151,5 miliona dinara bez PDV, a rok za podnošenje ponuda je 30. avgust.

Pozorište "Dadov" sada ima na raspolaganju 505,35 kvadrata, a posle rekonstrukcije prostor će biti skoro dupliran (918 kvadrata)

"Omladinsko pozorište `Dadov`, što je skraćenica od Dramski atelje Doma omladine Vračar, postoji 63 godine, od 1958. godine. Počeli su da rade u Molerovoj 33 da bi se 1968. godine, dakle pre 53 godine, preselili u zgradu u kojoj se nalaze danas i koja je zidana za pozorište. Sada je posle više od pola veka došlo vreme da pozorište bude rekonstruisano na radost pozorišne publike", dodao je zamenik gradonačelnika.

Preporuka za vas

Novi Muzej grada Beograda biće velik kao četvrtina Luvra i čuvaće mamuta, vinčanske figure, olimpijsku baklju, novčić s prvim krstom...
Najavljeni brojni postupci zbog zaplene čuvene slike na aerodromu: "Stražar" Paje Jovanovića više nikada neće moći da izađe iz Srbije
Tajni plan Gorana Vesića za vraćanje slike Paje Jovanovića, misteriozni kupac iz Beograda i zaplena na aerodromu

Komentari (0)

Kultura