Aktuelno iz kulture

Munjeviti skok Holandije na kladionicama i milionski pregledi: Pesma "Europapa" među favoritima na Evroviziji

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Index.hr

08/03/2024

-

20:36

Munjeviti skok Holandije na kladionicama i milionski pregledi: Pesma "Europapa" među favoritima na Evroviziji
Munjeviti skok Holandije na kladionicama i milionski pregledi: Pesma "Europapa" među favoritima na Evroviziji - Copyright Prinskrin/Youtube/Eurovision Song Contest

veličina teksta

Aa Aa

Skoro sve države koje ove godine učestvuju na takmičenju za Pesmu Evrovizije objavile su pesme koje će ih predstavljati, a u proteklih nekoliko dana jedan takmičar se posebno izdvojio. Iako su numeru objavili pre samo osam dana, Holandija zasad ima skoro osam miliona pregleda na Jutjubu, a pesma "Eropapa" vrtoglavo skače na kladionicama.

Holandiju ove godine predstavlja Jost Klein (26), a od 29. februara skočio je sa tadašnjeg 21. mesta na kladionicama na trenutno peto.

Muzičar, reper i bivši jutjuber pesmu je napravio u saradnji sa holandskim reperom Doniejem (29), a stihovi pesme su pismo Josta pokojnom ocu koji je preminuo od raka i rekao mu da nema granica za ono što može da postigne. Pesma je, kako kaže, prava "oda Europi".

"Europapa govori o siročetu koje putuje Evropom (i izvan nje) kako bi pronašlo sebe i ispričalo svoju priču. Isprva ga ljudi ne prepoznaju, ali on nastavlja da grabi svaku priliku da bude viđen. Pesma je posveta mom ocu. Odgajajući me, preneo mi je širok pogled na sveet", izjavio je Klein.

Inače, pesma je veliki hit i na društvenoj mreži TikTok, a obožavaoci Evrovizije ispod videa na Jutjubu pišu da je upravo ovakva pesma nedostajala takmičenju i da ima velike šanse za pobedu. Neki su istakli da je pesma očito privukla veliku pažnju s obzirom na to da je skupila veliki broj pregleda u tako kratkom periodu.

Inače, kako trenutno stoje stvari na kladionicama, Hrvatska je i dalje na prvom mestu i one pesmi "Rim Tim Tagi Dim" daju 16 odsto šansi za pobedu. Slede Ukrajina, Švajcarska i Italija.

Srbija se na kladionicama nalazi na 22. poziciji, a inače pesma "Ramonda" koja predstavlja našu zemlju jedna je od retkih balada na ovogodišnjem takmičenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura