Aktuelno iz kulture

Teya Dora o predstojećoj Evroviziji: Imam mnogo ideja kako možemo nastup da pretvorimo u spektakl

Komentari

Autor: RTS

04/03/2024

-

13:49

Teya Dora o predstojećoj Evroviziji: Imam mnogo ideja kako možemo nastup da pretvorimo u spektakl
Teya Dora o predstojećoj Evroviziji: Imam mnogo ideja kako možemo nastup da pretvorimo u spektakl - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Teya Dora, pobednica ovogodišnje "Pesme za Evroviziju", koja sa pesmom "Ramonda" putuje u Malme, izjavila je za RTS da će za nju biti "velika čast" da predstavlja Srbiju na najvećem muzičkom takmičenju na svetu.

Kantautorka je ispričala da je scensko ime Teya Dora smislila još na Berkliju, gde je studirala, jer su njene kolege imale teškoće da izgovore njeno puno ime - Teodora.

O razlozima da se prijavi za "Pesmu za Evroviziju", Teya Dora kaže da je sve počelo sa pesmom 'Džanum', koju je snimila za seriju "Južni vetar".

"Mnogi obožavaoci su pisali da treba sa 'Džanumom' da se prijavim, ali to nije bilo moguće. Nisam tada još radila na nekoj novoj pesmi koja bi odgovarala ovakvom festivalu. Ali kada sam čula melodiju za Ramondu i došlo vreme da napišem reči, znala sam da je to ta pesma“, navela je Teya Dora.

Prema njenim rečima, čitava priča o cvetu ramonda joj je jako inspirativna, a slične reakcije izaziva i kod drugih ljudi. Dodaje i da zbog toga i sam tekst pesme budi duboka osećanja.

"Jedva čekam Evroviziju"

Teya Dora je studirala pevanje na prestižnom Berkliju, a tokom boravka u SAD takođe je pevala prateće vokale za mnoge američke izvođače i dobitnike Gremija.

Kaže da je sve to bilo fenomenalno iskustvo, a da sada jedva čeka da počne sa pripremama za "Pesmu Evrovizije“.

"Jedva čekam, imam mnogo ideja kako možemo nastup da pretvorimo u spektakl. Želim da Srbiju predstavimo u najboljem i najlepšem svetlu", navela je muzičarka.

Pripreme su već počele, a sledeće nedelje putuje sa šefom srpske delegacije Urošem Markovićem u Malme na sastanak sa ovogodišnjim učesnicima takmičenja.

Ukoliko bude vremena, gledaće se i da se Teya Dora što više promoviše kako bi se predstavila što široj publici. Dobila je poziv da učestvuje na festivalu London Calling, ali je vremena za druge aktivnosti sem proba i priprema za nastup na Evroviziji veoma malo.

Podsećamo, Srbija će nastupiti u prvom polufinalu takmičenja, koje će se održati 7. maja. Finalno veče Evrovizije zakazano je za 11. maj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura