Aktuelno iz kulture

Reditelj Darko Nikolić o filmu "Poslednji strelac": "Svima su tu ruke krvave"

Komentari

Autor: Tanjug

12/03/2024

-

10:44

Reditelj Darko Nikolić o filmu "Poslednji strelac": "Svima su tu ruke krvave"
Reditelj Darko Nikolić o filmu "Poslednji strelac": "Svima su tu ruke krvave" - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Novi domaći film "Poslednji strelac" reditelja Darka Nikolića, prema tekstu Baneta Jankovića, prikazivaće se u bioskopima od 14. marta.

Reditelj, koji je poznat po ostvarenju "Jedini izlaz",  "Poslednjeg strelca" opisao kao triler dramu, koja vuče na akciju, u kojoj Nenada Jezdić igra bivšeg policajca sada plaćenog ubicu.

"Svima su tu ruke krvave. Miki Krstović je bandit, kriminalac sa kojim on zapravo ima neraščišćene račune iz prošlosti. A zapravo vidimo da su oni nekako najbliži jednom drugom i najsličniji", naveo je Nikolić.

Prema njegovim rečima, Miloš Timotijević igra krvnika, ali su likovi napravljeni da gledaocu budu simpatični, "negde u nekom momentu".

Navevši da njegove filmove žanrovski povezuje to što su trileri, on je dodao da je "Jedini izlaz" bio psihološki triler, dok je "Poslednji strelac" ozbiljna drama sa elementima akcije, gde "ima  pucanja i svašta se događa". 

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Nikolić je priznao da su to njegovi žanrovski afiniteti, i da primenjuje ono što je video kod reditelja koji su mu dragi, dok je u radu sa glumcima dosta fleksibilan, i voli unapred da se dogovori.

"Glumcu puštam dosta. Glumci to vole, i vole da ponude nešto. Ako mi se svidi uzmem, ako ne, kažem ne može, i to bude tako. Nikad se nisam posvađao i volim atmosferu snimanja, uživam u tome. Jedna od najbitnijih stvari je da mi glumci posle kažu kako su uživali i jedva čekaju da ponovo radimo", rekao je reditelj. 

Pored Jezdića, Krstovića i Timotijevića, Nikolić je pomenuo i Aleksandru Belošević, u njenoj prvoj ulozi, i Natašu Marković, dodavši da su bili "jedna divna porodica koja živi neki život dok traje snimanje".

Nikolić je ocenio da će gledaoci u "Poslednjem strelcu" pronalaziti razne stvari koje su "bliske našem mentalitetu i temperamentu, i moći će ljudi da se prepoznaju u nekim likovima". 

"To nije samo pucačina, ima dosta setnih i tužnih momentata, ali opet nije patetično. Ima zanimljivih momentata, relativno malo korišćenih, barem kod nas - to je neka ta igra sa životinjama", rekao je Nikolić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura