Aktuelno iz kulture

Darko Nikolić: Serija 'Nemirni' nije samo za srpsko tržište - voleo bih da ono što pravim može da gleda bilo ko

Komentari

Autor: Tanjug

02/06/2023

-

12:09

Darko Nikolić: Serija 'Nemirni' nije samo za srpsko tržište - voleo bih da ono što pravim može da gleda bilo ko
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Reditelj Darko Nikolić je posle uspešnog projekta "Jedini izlaz", predstavio novu kriminalističku seriju "Nemirni" koja se prikazuje na Superstar TV.

Nikolić je rekao da je njegova inicijalna ideja u radu na ovim serijama bila da "nam fali jakih ženskih likova".

"Ovde se u priči nametnulo, a negde smo i sami ubacili, nekoliko ženskih likova koji su jako dobro raspisani i zahvalni za glumu", naglasio je reditelj.

Ocenivši da su u seriji "svi ženski likovi jaki", Nikolić je pomenuo da glavnu junakinju igra Nikolina Friganović, Jelena Stupljanin ima zahtevnu dvostruku ulogu, majku tumači Anica Dobra, a tu je i Milena Predić.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Vizuelnom identitetu serije doprinosi Vladan Pavić, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti, koji je prema mišljenju Nikolića "jedan od naših najboljih direktora fotografije, užasno precizan i pripremljen". 

Nikolić je rekao da gleda mnogo serije, od kojih sve naše, kako bi video gde je njegovo mesto, a prati i razne inostrane filmske i televizijske produkcije.

"Učim, gledam, skupljam. Ono što pravim, voleo bih da može da gleda bilo ko izvan našeg govornog područja. To mi je osnovno polazište. Serija 'Nemirni' nije samo za srpsko tržište", naglasio je reditelj.

Prema njegovim rečima, već postoji druge i treće sezone "Nemirnih", i sledi dogovor sa Telekomom o nastavku serije.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Nemirni" su nastali po motivima knjige Marka Popovića "Jedan pogrešan korak", gde je Nikolić u scenario sa Danicom Nikolić Nikolić i Jelenom Ilić uneo  mnoštvo drugih likova koji ne postoje u romanu. 

"Taj roman je polazna tačka, ali oni koji su čitali roman i budu gledali seriju shvatiće da su to dve potpuno različite stvari", rekao je Nikolić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura