Aktuelno iz kulture

Aleksandra Bijelić predstavila novi album "Neka druga": Džez je stil života u kojem se mnogo improvizuje

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2024

-

10:25

Aleksandra Bijelić predstavila novi album "Neka druga": Džez je stil života u kojem se mnogo improvizuje
Aleksandra Bijelić predstavila novi album "Neka druga": Džez je stil života u kojem se mnogo improvizuje - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Džez pevačica Aleksandra Bijelić predstavila je novi album "Neka druga", na kom je radila pune dve godine.

Ona kaže da su pesme rezultat njenog razmišljanja o tome šta želi u životu.

Prema njenim rečima, "Neka druga" je pitki, sofisticiran džez album koji asocira na neka prošla vremena, na sedamdesete i osamdesete godine, koje su po njenom sudu dale najbolje autore i izvođače. 

Odrastajući u osamdesetima, Bijelić je slušala albume Šake Kan i Kvinsija Džonsa, a pošto se bavi vokalnim džezom uvek su je zanimali rasni vokali koje je slušala i upijala.

Bijelić radi sa muzičarima sa kojima je muzički stasavala od srednje škole i vrlo su sličnog senzibiliteta i mogu da isprate njene ideje. 

"Album se obraća širem auditorijumu, zato što su pesme na srpskom jeziku, odišu duhom prošlih vremena. Mogu da podsete na hitove Bisere (Veletanlić) i Slađanu Milošević. To su bile moji uzori dok sam radila na albumu", navela je Bijelić.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Bijelić je navela da povodom albuma planira turneju po regionu preko leta, a beogradski koncert na jesen. 

"Sve zavisi kako se kockice sklope. Ja ne volim mnogo da planiram. Džez je stil života u kojem se mnogo improvizuje", rekla je pevačica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura