Aktuelno iz kulture

Izdavačka kuća "Booka" raspisala konkurs za najbolji neobjavljeni roman na srpskom jeziku

Komentari

Autor: Tanjug

26/03/2024

-

12:31

Izdavačka kuća "Booka" raspisala konkurs za najbolji neobjavljeni roman na srpskom jeziku
Izdavačka kuća "Booka" raspisala konkurs za najbolji neobjavljeni roman na srpskom jeziku - Copyright Unsplash/Jaredd Craig

veličina teksta

Aa Aa

Izdavačka kuća "Booka" raspisala je treći ciklus konkursa za najbolji neobjavljeni roman na srpskom jeziku.  Ovo je jedini konkurs tog tipa u Srbiji, a njegovu snagu potvrđuje činjenica da je tokom prva dva ciklusa pristiglo gotovo 1.000 rukopisa, dok su se oba pobednička romana sa prethodnih konkursa našla u izboru za NIN-ovu nagradu i osvajali su druge važne regionalne književne nagrade.

Pobednika ovog javnog poziva očekuje novčana nagrada od 250.000 dinara, kao i objavljivanje romana u tiražu od 3.000 primeraka u izdanju izdavačke kuće Booka, kao i mogućnost distribucije u regionu uz intenzivnu promociju autora i pobedničkog dela.

Ivan Bevc, glavni urednik izdavačke kuće "Booka", ističe da se unapred raduje što će nizu uspešnih romana dodati još jedan odličan naslov.

"Sa velikim zadovoljstvom upravo smo lansirali treći konkurs za najbolji neobjavljeni roman koji i ove godine realizujemo uz značajnu podršku naših prijatelja iz OTP banke. Uspesi prethodna dva, kao i veliki broj čitalaca pobedničkih dela daju nam za pravo kada kažemo da je ovo postala bitna i nezaobilazna stavka naše književne scene i događaj na koji nekoliko stotina ljudi sa literarnim ambicijama čeka s nestrpljenjem", istakao je Bevc.

Svi zainteresovani mogu da do sredine maja pošalju rukopise, a pobednik će biti proglašen 15. novembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura