Aktuelno iz kulture

Filip Hajduković o seriji "Kalkanski krugovi": Svako selo ima nekog svog drekavca i baba Gubu

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2024

-

10:38

Filip Hajduković o seriji "Kalkanski krugovi": Svako selo ima nekog svog drekavca i baba Gubu
Filip Hajduković o seriji "Kalkanski krugovi": Svako selo ima nekog svog drekavca i baba Gubu - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Glumac FIlip Hajduković vratio se ulozi Stefana u trećoj sezoni serije "Kalkanski krugovi", a za Tanjug kaže da je glavni motiv njegovog lika kroz sve nastavke to da dokaže da nije razmaženi princ, koji je sve dobio zahvaljujući očevom novcu.

To je razlog zbog kog ga u trećoj sezoni vidimo kako ulazi u ilegalne poslove, u čemu je sve istrajniji.

Hajdukoviću je najveći izazov u građenju lika bilo da nađe opravdanje za toliku količinu povređenog ega i sujete, kao i za pristup "gaziću preko mrtvih ako treba".

Primetivši da je "svima poznato šta je vlaška magija", Hajduković je dodao da se prilikom snimanja serije dešavalo da taksisti njemu i drugima kažu da to što se prikazuje u "Kalkanskim krugovima" "nije toliko netačno".

"Svako selo ima nekog svog drekavca i baba Gubu. Kod nas se nikad nije snimalo o tome, ili nije toliku pažnju dobilo kao ovde. Mislim da smo skloni tim mitovima, i svako ima baku koja mu je pričala slične priče kad je bio mali", naveo je glumac.

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Hajduković je rekao da je u dosadašnjoj karijeri imao srećnu okolnost da ga je svaki reditelj video u drugačijim ulogama.

"Jedini cilj sam imao da sve što radiš da ljudi veruju da je to stvarno tako, da ti jesi taj čovek. Samo sam to radio i čini mi se da to prolazi za sada", naveo je Hajduković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura