Aktuelno iz kulture

Stefan Zdravković Princ za Euronews Srbija o predstojećem "Diznijevom koncertu": To je opšte veselje i čarolija

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/04/2024

-

12:22

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

"Disney koncert - Čarobna muzika iz filmova" će se zbog velikog interesovanja održati u dva termina u nedelju 12. maja. Sa repertoarom od 34 najpoznatijih numera iz animacije velikog filmskog studija, "Disney koncert" svečano će započeti instrumentalnom deonicom i melodijom iz prve i najstarije animacije te kuće "Snežana i sedam patuljaka".

Jedan od izvođača biće Stefan Zdravković Princ, koji za Euronews Srbija najavljuje šarenolik koncert za sve generacije.

"Ono što je najlepše je što će 95 procenata publike biti mališani. Biće muzike iz 'Kralja lavova', 'Aladina', 'Pepeljuge', ali i novijih filmova kao što su 'Encanto', 'Želja'", objašnjava Zdravković.

Plakat

 

Pored prvog objavljenog termina od 19:30h, uz pratnju Simfonijskog orkestara Vojvodine, pod dirigentskom palicom maestra Mikice Jevtića, na bini beogradske MTS Dvorane i u 17.30h, pored Princa, nastupiće glumci i muzičari Gorica Popović, Jelena Gavrilović, Zejna, Zoe Kida, Milan Antonić, Nevena Božović, Dušan Svilar, Lejla Hot, Marko Luis, a muzički urednik događaja je kompozitor i tekstopisac Marko Kon.

"Nemamo mnogo prilike da se družimo i sarađujemo, ali je ovo zaista jedinstvena prilika da nešto radimo zajedno. Energija ekipe je na vrhuncu, što je mnogo bitno za ovakav projekat, jer ćemo imati mnogo proba", objašnjava Zdravković, koji ističe da je oduvek želeo da sarađuje sa ovim timom. 

On će pevati nekoliko pesama: iz filma "Želja", zatim numeru iz "Pepeljuge" u duetu sa Nevenom Božović, ali i svetski popularne "We Don't Talk About Bruno" (Encanto) i "The Bare Necessities" (Knjiga o džungli).

Euronews

 

"Kao dete sam Diznijeve filmove gledao na engleskom. Međutim, mališani ovde su navikli na sinhronizovane verzije, tako da ćemo sve te numere da izvodimo na srpskom jeziku", kaže Princ.

On kaže da su koncerti posvećeni Diznijevim ostvarenjima uvek vrlo emotivni i sa radošću se priseća publike ispunjene dečjim osmesima.

"To je opšte veselje i čarolija. Sećam da kada sam prošle godine pevao duetsku numeru sa Nevenom Božević iz 'Pepeljuge' da sam se jedva suzdržao da se ne rasplačem na bini", dodaje Zdravković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu