Aktuelno iz kulture

U novoj sezoni "Simpsonovih" ubijen jedan od važnih likova iz serije

Komentari

Autor: NME

24/04/2024

-

10:22

U novoj sezoni "Simpsonovih" ubijen jedan od važnih likova iz serije
Simpsonovi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Serija "Simpsonovi" koja se s velikim uspehom emituje duže od trideset godina, u novoj epizodi ostala je bez jednog od stalnih likova - Lerija poznatog i kao "Barska mušica". Redovan gost "Moovog bircuza" umro je baš na tom mestu, a Homer, Mo, Leni i Karl prisustvovali su njegovoj sahrani.

Oni uviđaju da su o svom poznaniku znali vrlo malo, a Homer se zbog toga pita da li su oni možda "užasni ljudi", naročito nakon što ih Lerijeva majka pomene kao njegove "najbolje prijatelje".

Kafanska četvorka zatim dobija zadatak da Lerijev pepeo odnesu na njegovo omiljeno.

Iako je bio tih lik koji nije ključan za glavne tačke zapleta serije, Leri se redovno pojavljivao u "Moovom bircuzu" od prvih epizoda 1989. godine, što je njegovu smrt učinilo značajnom za brojne obožavaoce "Simpsonovih", piše NME.

Ovo je, inače, 35. sezona "Simpsonovih", a potvrđeno je da će biti snimljena i naredna. Serija je još 9. februara 1997. epizodom "The Itchy & Scratchy & Poochie Show“ postala najduže emitovana animirana TV-serija koja se prikazuje u udarnom večernjem terminu, zamenivši na tom mestu "Porodicu Kremenko". Serija sa najdužim stažom emitovanja u Sjedinjenim Američkim Državama, postali su 2004. nadmašivši tako "Avanture Ozija i Harijet" (1952 — 1966). 

Simpsonovi drže i još tri rekorda. Budući da su, u tehničkom smislu, nastali iz emisije Trejsi Ulman šou, najduže su emitovani američki "spin of". Takođe, serijal ima najduže nepromenjenu uvodnu scenu i najduže su emitovana serija bez značajnije promene glumačke ekipe ili dodavanja/izbacivanja glavnih likova.

Vredi pomenuti da su mnoge neameričke animirane serije imale više epizoda ili su duže trajale od "Simpsonovih", a da je apsolutni rekorder nemačka serija "Sandmännchen" (u doslovnom prevodu "Peščani čovečuljak"), koja ima 22.200 epizoda u 61 sezoni prikazivanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu