Aktuelno iz kulture

Putin i prljave pelene: Zakazana premijera filma u kojem je ruskog predsednika "napravila" veštačka inteligencija

Komentari

Autor: Guardian

25/04/2024

-

15:20

Putin i prljave pelene: Zakazana premijera filma u kojem je ruskog predsednika "napravila" veštačka inteligencija
Putin i prljave pelene: Zakazana premijera filma u kojem je ruskog predsednika "napravila" veštačka inteligencija - Copyright Inside the Mind of Putin, promo

veličina teksta

Aa Aa

"Svetska premijera" novog biografskog filma o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, u kojem je glavni lik stvorila veštačka inteligencija, najavljena je za 26. septembar. 

U saopštenju za medije poljski studio AIO je obznanio da će film pod nazivom "Inside the Mind of Putin" biti emitovan u 35 zemalja i opisuje ga kao "ličnu priču lidera Kremlja", prenosi Guardian.

Prvi put objavljen u maju 2022., "Putin" je debitantsko ostvarenje na engleskom jeziku poljskog reditelja Besaleela, poznatog i kao Patrik Vega, koji je bio odgovoran za niz lokalnih bioskopskih hitova koje je karakterisalo jezivo nasilje i sjajna produkcija vrednosti, uključujući "Pitbull", "Mafia Women" i "Botoks".

U izjavi, režiser je rekao da je stvorio sopstvenu AI tehnologiju za stvaranje filmske verzije Putina. 

"Pozivanje Putina u studio kako bi se napravilo 20.000 snimaka nije bila opcija, a arhivski materijali dostupni na mreži nisu dozvoljavali obuku deepfake modela visoke rezolucije pogodnog za bioskopsku upotrebu. Kao rezultat toga, posle skoro dve godine razvoja, stvorili smo našu pionirsku tehnologiju vođenu veštačkom inteligencijom, koja nam omogućava da napravimo bioskopski lik bez oslanjanja na pravi ljudski model", rekao je on.

Originalno nazvan "The Vor in Law" (izraz koji se koristi za elitne ličnosti organizovanog kriminala), film takođe uključuje snimke koje su snimili ukrajinski filmski stvaraoci tokom ruske invazije. Trejler filma sadrži snimke Putina kako nosi prljavu pelenu, učestvuje u karate borbama i suočava se sa Borisom Jeljcinom.

Besaleel je dodao: 

"'Putin' nije samo film. To je odgovor na globalnu potragu za razumevanjem motiva i postupaka jedne od najkontroverznijih ličnosti u savremenoj politici. Misija moje produkcije je da obezbedi gledaocima "uputstvo za upotrebu" Putina, sa ciljem da ublaži strah i neizvesnost koji dominiraju današnjim svetom".

Pogledajte trejer za ovaj kontroverzni film:

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura