Aktuelno iz kulture

Olivera Bacić o mjuziklu "Company": Konstantna je borba sa samim sobom ili partnerima sa kojima smo

Komentari

Autor: Tanjug

29/04/2024

-

10:58

Olivera Bacić o mjuziklu "Company": Konstantna je borba sa samim sobom ili partnerima sa kojima smo
Olivera Bacić o mjuziklu "Company": Konstantna je borba sa samim sobom ili partnerima sa kojima smo - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Olivera Bacić igra u mjuziklu "Company" u "Madlenijanumu", koji je postavio reditelj Nebojša Bradić na muziku i stihove Stivena Sondhajma i po knjizi Džordža Furta.

Bacić je rekla da je "Company" sam po sebi izazov, kao mjuzikl prvi put postavljen sedamdesetih godina i koji je osvojio brojne američke pozorišne nagrade "Toni".

"Uloga koju sma dobila je zahvalna i zahtevna. Zahvalna, jer verujem da bi svako ko se bavi mjuziklom poželeo takvu ulogu zbog specifičnog songa, između ostalog", rekla je glumica.

Bacić je naglasila da joj je ovo treći projekat sa rediteljem Nebojšom Bradićem, i da trenutno u Pozorištu na Terazijama igra u njegovoj režiji u mjuziklu "Žene na ivici nervnog sloma". 

Prema njenim rečima, tema kojom se bavi "Company" nikad ne zastareva pošto su nam "uvek nedokučivi međuljudski, a posebno partnerski odnosi".

"U današnje vreme posebno nailaze na izazove koje nekad uspemo ili ne da premostimo. Konstantna je borba sa samim sobom ili partnerima sa kojima smo", ocenila je glumica.

Tanjug/Rade Prelić

 

Bacić je rekla da u "Kompani" postoji pet parova, ali je u centru glavni lik Roberta, koga igra Slaven Došlo, koji sebi postavlja pitanje da li da ostane sam, a oko njega svi imaju porodicu i decu.

"Pred njega je postavljeno da vidi šta je brak konkrento, da li ima snage, želje i volje da u to uplovi ili ne, koji su izazovi. To su raznolike situacije i likovi", navela je Bacić.

Njen lik Ejmi želi da se uda, ali na dan svadbe dobija blaži oblik panike, jer se pita da li to stvarno želi i da li će to promeniti njen odnosa sa partnerom.

"Onda nastaje cirkus oko toga", dodala je Bacić.

Prema njenim rečima, publika reaguje burno na "Company" i po komentarima se vidi "da im je važna tema, da im je prijala i svako je mogao da se pronađe".

"Posebno ako je u braku ili u procesu razvoda. Svega toga ima u našem komadu. I koliko god da su se smejali, izlazili su iz sale zapitani šta imaju kod sebe, oko sebe i kako se to čuva. Ili prave kompromisi da to bude održivo", zaključila je Bacić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura